Antena Căutare

Moscova: 1.600 de soldati au defilat, pe o ploaie torentiala, in Piata Rosie

Sute de militari din 13 tari au defilat pe sub zidurile Kremlinului. La brau n-au purtat arme, ci instumente muzicale. Au facut o repetitie generala pentru Festivalul Muzicilor Militare, cu o zi inainte de ceremonia de deschidere. Chiar daca afara ploua cu galeata mii de oameni s-au adunat sa-i admire

Pana la defilarea muzicilor militare, programata seara, cei mai buni elevi ai scolii ecvestre de la Kremlin au dovedit ca traditiile calaretilor rusi s-au pastrat.

Din pacate, norii care au stapanit cerul intreaga zi au dezlantuit o ploaie torentiala chiar la ora repetitiei generale. Concurentii au dovedit ca inainte de toate sunt ostasi. Asa ca, au ignorat ploaia si au executat fara gres programul stabilit.

In deceniile Razboiului Rece, putini s-ar fi putut gandi ca in Piata Rosie ar putea defila un regiment scotian, mandria armatei britanice. Dar minunea s-a intamplat. Militari scotieni au cantat din cimpoi sub zidurile Kremlinului. Si, pentru spectacol, au adus cu ei si cativa dansatori.

Actuala editie a Festivalului, cea de-a sasea, este cea mai ampla: participantii reprezinta 13 armate, inclusiv cea rusa. Printre acestea se numara si unitati mai exotice, cum este fanfara politiei din Abu Dhabi.

In cele opt zile ale evenimentului sunt asteptati 60.000 de spectatori.

O pasare, arestata in Egipt, sub acuzatia de spionaj... Intr-un oras din Anglia a inceput montarea luminitelor de Craciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x