Antena Căutare

Moscova: O jurnalista a intrat cu o bomba artizanala in Aeroportul Domodedovo

Securitatea aeroportului din Domodedovo lasa in continuare de dorit, dupa atentatul care a facut luni 35 de morti si aproape 200 de raniti. O jurnalista rusa a trecut nestingherita de paza aeroportului din capitala Moscovei, cu o bomba artizanala. La fel si pe alte doua aeroporturi, unele dintre cele mai mari din Rusia. Intre timp, autoritatile au reusit sa recreeze portretul robot al barbatului kamikaze.

O jurnalista de la site-ul rusesc LifeNews.ru a intrat cu o bomba artizanala in aeroportul Domodedovo, la numai o zi dupa ce presedinte Dmitri Medvedev a anuntat masuri extraordinare de securitate.

Femeia si-a pregatit cu atentie momentul. A luat mai multe baterii, un incarcator de telefon, le-a pus intr-o cutie de ceai cu intentia de a trece neobservata de paza aeroportului. Ca sa-si faca sarcina si mai grea, a scris pe cutie cuvantul bomba si a plecat spre Domodedovo. Aici, paza mai multa, dar la fel de ineficienta ca in 24 ianuarie, inaintea atentatului in urma caruia au murit 35 de oameni.

Jurnalista a trecut neobservata printr-un detector de metale, din cate se pare nefunctional, la care nu se afla niciun politist. Sub haina avea bomba ascunsa intr-o centura similara celor folosite de teroristii ceceni.

Alt aeroport, aceeasi poveste. Jurnalista ajunge la Vnukovo, al treilea aeroport al tarii. Aici, politistii aeroportului sunt mai vigilenti. Jurnalista este interogata, controlata, dar intra in aeroport cu bomba artizanala la fel de usor.

Femeia testeaza si securitatea aeroportului Sheremetyevo, unul dintre cele mai mari din tara. Detectorul de metale functioneaza, macar, aici, dar jurnalista trece de punctul de control. Nici macar nu a trebuit sa se dezbrace de haina care ascundea bomba.

In tot acest timp, autoritatile spun ca fac progrese importante in identificare organizatorilor atentatului. Potrivit unor surse din cadrul politiei anchetatorii suspecteaza un rus, pe nume Razdobudko, membru al unei grupari islamiste din Caucaz, ca ar putea fi instigatorul sau chiar unul dintre executantii atentatului de pe aeroportul Domodedovo.

Politia este aproape de identificarea barbatului kamikaze, coautor al atentatului de luni. Dupa prelevarea probelor de la locul atentatului au distribuit in tot Caucazul poze cu portretul robot al barbatului.

Sursa: Antena3

Foto: lifenews.ru

Studiu: Peste 20 de ani, musulmanii vor reprezenta mai mult de un sfert din populatia globului... Asteroidul Apophis ameninta Terra pe 13 aprilie 2036...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x