Căutare Live

Moscova recunoaste CNT drept "autoritate la putere in Libia"

Rusia recunoaste Consiliul National de Tranzitie (CNT), instanta conducatoare a rebeliunii libiene, ca "autoritatea aflata la putere" in Libia, a anuntat joi Ministerul rus de Externe intr-un comunicat, relateaza AFP.

Emisarul special al Kremlinului pentru Africa, Mihail Marghelov, urmeaza sa participe, joi, la Paris la conferinta "prietenilor Libie", ce va pregati perioada de dupa inlaturarea de la putere a lui Muammar Gaddafi.

O misiune a Uniunii Europene a sosit miercuri la Tripoli pentru a evalua ajutorul de care Libia va avea nevoie pentru reconstructie. "Obiectivul misiunii este sa examineze situatia din teren pentru a pregati deschiderea unei delegatii a UE" in capitala libiana, a declarat Maja Kocijancic, purtatoarea de cuvant a Inaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton. "Echipa trebuie de asemenea sa contacteze membrii Consiliului National de Tranzitie (CNT), deja prezenti la Tripoli", a adaugat ea.

Aceasta misiune este efectuata de patru functionari de rang inalt si diplomati ai UE, intre care directorul departamentului responsabil cu reactia la crize din serviciul diplomatic european, italianul Agostino Miozzo. Ei urmeaza sa ramana acolo cel putin pana la sfarsitul saptamanii.

Ulterior, UE, care dispune deja de reprezentanti la Benghazi (est), fieful rebeliunii libiene, si a deschis un birou umanitar la Tripoli, spera sa poata pregati o vizita la Tripoli a lui Ashton. "Suntem aici pentru a sustine poporul libian in perioada de tranzitie. Uniunea Europeana este pregatita sa aduca un ajutor sub conducerea Natiunilor Unite si a CNT", a subliniat Ashton, intr-un comunicat.

Potrivit unui diplomat, "ar putea exista o misiune de asistenta pentru instruirea politiei, colectarea armelor sau organizarea alegerilor, intr-o tara in care nu a avut loc (nici un scrutin) din 1964 si unde nu exista partide politice structurate".

In schimb, ideea trimiterii de observatori militari pare exclusa, din cauza refuzului CNT, care nu vrea ajutor militar extern.

Citeste si Jurnalul!

Foto: wikipedia

Tigani din Romania si Bulgaria, evacuati cu tramvaiul dintr-o tabara din Franta... Decizie in Germania: Fara scanere corporale pe aeroporturi...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri