Antena Căutare

"Mozart al calculatoarelor", cel mai tanar programator din lume

La noua ani, un baiat din Macedonia este un adevarat geniu. Supranumit "Mozart al calculatoarelor", Marco Calasar este cel mai tanar programator din lume. A scris chiar si o carte de profil.

"Daca stii ce ai de facut, totul este posibil! Mi-am construit un sistem de asa natura incat formatul HD sa curga pe ecran la o calitate extrem de mare, jumatate de mega-bit pe secunda" , spune micutul Marco.

Sunt cuvinte mari, pe care nimeni nu s-ar astepta sa le auda din gura unui copil. Dar Marco Calasan este un mic geniu. Are patru certificate de programator si a scris chiar si o carte despre limbajul de programare. Asta pana la varsta de 9 ani.

Calitati pe care parintii i le-au observat inca din frageda pruncie si l-au incurajat sa si le dezvolte. Marco si-a descoperit pasiunea pentru calculatoare inainte sa invete alfabetul.

Atunci cand nu se afla in fata calculatorului, Marco are aceleasi preocupari ca orice copil de 9 ani. Merge la scoala si joaca fotbal cu baietii in parc. Spre deosebire de acestia insa, el stie cu siguranta ce vrea sa faca pe viitor. Un viitor care se anunta stralucit.

Catastrofa de la Smolensk: 5 secunde in plus ar fi permis evitarea accidentului... Wall Street scade: investitorii se indoiesc de redresarea economica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x