Antena Căutare

Muammar Gaddafi: "Sunt luptator beduin. Voi muri ca martir"

Liderul libian, colonelul Muammar Gaddafi, a rostit un discurs despre situatia din tara, transmis de postul public de televiziune, relatează BBC online.




Asemenea presedintelui egiptean Hosni Mubarak, inlaturat de la putere de o miscare populara fara precedent, colonelul Gaddafi a promis ca nu va parasi Libia, "asa cum au facut alti presedinti", si ca va muri pe paman libian. "Voi muri ca martir", a spus acesta, precizand ca "revolutia este un sacrificiu pe viata, pana la sfarsit" si ca el si apropiatii sai au creat Libia.

"Toate natiunile africane se uita acum la Libia, toti liderii lumii se uita acum la Libia. Protestatarii ii servesc Diavolului, ei vor sa va umileasca. Noi vrem sa reactionam eficient in teren", a afirmat Gaddafi, reafirmand acuzatiile ca protestatarii sunt tineri carora li s-au dat "droguri halucinogene". Totodata, el a promis ca tara sa nu va capitula in fata superputerilor, ca se vor purta lupte strada cu strada, pana cand teritoriul libian va fi eliberat. "Daca va fi cazul, vom folosi forta, conform legislatiei internationale si Constitutiei libiene", a mai spus acesta.

El le-a cerut sustinatorilor sai sa iasa in strada, i-a acuzat pe protestatari ca "se joaca cu unitatea tarii" si a adaugat ca acestia ar trebui executati, precizeaza BBC. "Protestatarii trebuie sa fie condamnati la moarte, toti cei care aduc atingere unitatii tarii, cei care ataca Armata, islamistii, persoanele care nu servesc interesele tarii", a afirmat liderul libian, potrivit Le Parisien, editia online. Pentru el, insurgentii nu fac decat sa imite ceea ce s-a intamplat in alte tari arabe, agitand amenintarea cu un razboi civil. El le-a reamintit compatriotilor sai ca Libia "a opus rezistenta Statelor Unite", adaugand ca "Libia va conduce lumea".

Postul de televiziune qatarez Al-Jazeera a difuzat discursul televizat in paralel cu imagini cu protestatari libieni atacand cu pietre o imagine a fiului lui Gaddafi, Saif, precizeaza BBC, care tine sa sublinieze ca "liderului libian nu-i place Al-Jazeera, si se pare ca sentimentul este reciproc".

sursa:Jurnalul

foto: newsone.com

Vicepresedintele grupului socialist din PE: Basescu ar trebui sa fie "mai intelept"... Rusia ar putea pierde 10 mld. $ din cauza protestelor din tarile arabe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x