Antena Căutare

Napoletanii strang bani ca sa-i cumpere acordeon unui roman

I-au furat acordeonul si de o saptamana e obligat sa cerseasca. Povestea unui roman care canta pe strazile din Napoli i-a impresionat pe jurnalistii si oamenii politici din Napoli

Secretarul general al partidului de dreapta Italia dei Valori a anuntat ca va organiza o manifestatie publica in cadrul careia romanul va primi un acordeon.

Povestea romanului Aurel Serban a fost facuta publica de televiziunea Lunaset. Batranul se afla de cinci ani in Italia, unde, pana de curand, isi castiga existenta cantand pe strazile din Napoli.

De cateva zile nu mai poate sa faca acest lucru, pentru ca cineva i-a furat acordeonul, in timp ce se odihnea la dormitorul pentru saraci din via Duomo.

"Acordeonul era viata mea, acum sunt nevoit sa cersesc si mi-e foarte rusine. In tara mea cantam intr-o formatie cunoscuta si muzica e totul pentru mine", le-a spus jurnalistilor batranul pe care l-au gasit in centrul social La Tenda.

"Napoletanii au fost mereu buni cu mine si eu iubesc orasul asta. Aici am multi prieteni, dar acum fara acordeonul meu ma simt un om inutil", a mai spus Aurel Serban. Jurnalistii italieni amintesc ca povestea romanului e cea a multor emigranti care si-au parasit tara unde nu mai aveau din ce trai.

"Ii rog pe napoletani sa faca ceva, daca vreunul din ei ma poate ajuta sa-mi recapat acordeonul", a transmis batranul.

Se pare ca acordeonul sau le-a amintit napoletanilor de un alt caz: al romanului Petru Barladeanu. Muzicant si el, Petru a murit langa acordeonul sau anul trecut la intrarea intr-o statie de metrou, si nimeni nu s-a oprit sa-l ajute in ultimele clipe ale vietii. Romanul, tata a doi copii, a cazut victima in razboiul dintre doua clanuri mafiote, care au tras mai multe focuri de arma pe strazile din Napoli.

Imaginile cu Petru Barladeanu murind sub privirile indiferente ale napoletanilor au facut inconjurul lumii, iar locuitorii orasului au fost aspru criticati de peste tot pentru lipsa lor de reactie. Asa ca Napoli a gasit acum o modalitate de a se revansa, oferindu-i lui Aurel Serban un acordeon. "Ce i s-a intamplat lui Aurel Serban, cetateanul roman caruia i s-a furat acordeonul, ce reprezenta singura modalitate de a se intretine, e un lucru care nu face cinste orasului nostru care, cu cateva exceptii, a aratat mereu solidaritate, prietenie si a fost primitor. Suntem gata sa raspundem apelului facut de Aurel in zilele urmatoare, cand, in cursul unei manifestatii publice, ii vom darui un acordeon nou", a declarat Nello Formisano, secretar general al formatiunii Italia dei Valori, in regiunea Campania.

Potrivit La Repubblica, anuntul a fost facut in numele tuturor parlametarilor, europarlamentarilor, consilierilor regionali si comunali ai formatiunii politice.

Sursa: jurnalul.ro

VIDEO! Hot in fundul gol... Ciocniri violente la Roma intre politisti si localnicii afectati de cutremurul din L'Aquila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x