Antena Căutare

NASA a anunţat că suspendă toate proiectele de misiuni către Lună

NASA a anunţat că suspendă proiectele de construcţie a rachetelor pentru misiunea sa Artemis, din cauza numărului tot mai mare de persoane afectate de noul coronavirus în cadrul echipelor sale, informează AFP.

Agenţia spaţială americană închide centrul de asamblare din Michoud, New Orleans, unde dezvoltă lansatorul Space Launch System (SLS), precum şi Stennis Space Center, din statul Mississipi, a anunţat joi administratorul Jim Bridenstine.

Această decizie a este cauzată de numărul în creştere de cazuri de Covid-19 la persoanele din centru, un număr de angajaţi se află în auto-izolare şi un caz de infectare a fost confirmat în echipa noastră la Stennis", a mai spus Bridestine.

"NASA va suspenda temporar producţia şi testele pentru SLS şi nava Orion". Space Launch System este un lansator puternic destinat să conducă nava spaţială Orion.

Pandemia de Covid-19 ar putea să frâneze obiectivele guvernului american de a duce un echipaj pe Lună până în 2024.

"Suntem conştienţi că acest lucru va afecta misiunile NASA, dar în timp ce echipele noastre analizează situaţia globală pentru a reduce riscurile, prioritatea noastră este sănătatea şi siguranţa angajaţilor NASA", a declarat Bridestine.

Sursa : news.ro

Treizeci şi cinci de morţi într-un azil american de pensionari medicalizat de lângă Seattle... Un fost cadru Google pledează vinovat de furt de secrete industriale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x