Căutare Live

NATO îi îndeamnă pe talibani să-şi demonstreze angajamentul faţă de o soluţie paşnică a Războiului din Afganistan, după ce Ashraf Ghani anunţă, citându-l pe Pompeo, ”progrese notabile” în negocierile americano-talibane

NATO i-a îndemnat miercuri pe talibani să-şi demonstreze angajamentul faţă de o soluţie paşnică la Războiul din Afganistan şi să înceteze violenţele, la o zi după un atentat sângeros la Kabul, relatează AFP.

”Talibanii trebuie să dea dovadă de o voinţă şi de o capacitate reală de diminuare a violenţelor”, a îndemnat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg înainte de începerea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din statele membre NATO.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a anunţat marţi seara că a fost informat de către secretarul de Stat american Mike Pompeo cu privire la ”progrese notabile” în negocierile dintre Washington şi talibani în vederea unei ieşiri din conflict.

Jens Stoltenberg s-a arătat pudent cu privire la acest anunţ, înainte de a-l primi pe secretarul american al Apărării Marke Esper.

”Noi primim favorabil orice măsură susceptibilă să reducă violenţele”, a declarat el, îndemnându-i pe talibani ”să-şi demonstreze angajamentul faţă de o soluţie paşnică” a Războiului din Afganistan.

”Talibanii trebuie să se aşeze la masa negocierilor şi trebuie să facă compromisuri reale”, a subliniat Stoltenberg.

Cinci persoane au fost ucise marţi într-un atentat sinucigaş la intrarea în Academia Militară din Kabul.

”Trebuie să ne pregătim pentru orice, în funcţie de rezultatul negocierilor”, a declaart pentru AFP un diplomat.

”Avem sentimentul că aceste negocieri se învârt în cerc. Donald Trump are nevoie să obţină ceva înaintea alegerilor, iar talibanii ştiu acest lucru”, a explicat acest diplomat.

NATO şi-a păstrat o misiune militară în Afganistan - Resolute Support - din care fac parte 16.500 de militari din 38 de ţări, însărcinaţi să formeze şi să consilieze forţele afgane în domeniul securităţii.

”Ne-am dus împreună în Afganistan. Vom lua împreună decizii în vederea adaptării misiunii noastre, iar într-o bună zi vom pleca împreună”, a insistat Jens Stoltenberg.

Mulţi aliaţi se tem de o decizie unilaterală a americanilor, după ce Donald Trump şi-a reafirmat, la începutul lui februarie, voinţa de a retrage militarii americani staţionaţi în această ţară.

Sursa : news.ro

Citește și
colaj de imagini cu icoana sfintei filofteia, un preot, cartea sfanta si o femeie care se inchina
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Colaj cu zăpadă și ninsoare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
colaj de fotografii cu irina petrea
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Mai multe articole
Comisia Europeană cere României şi altor state membre să respecte directiva privind combaterea spălării banilor... Damascul îl cataloghează drept ”desprins de realitate” pe Erdogan care ameninţă să atace regimul ”oriunde” în Siria şi r...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri