Antena Căutare

NATO pune capat operatiunii militare din Libia pe 31 octombrie

NATO va pune capat operatiunii sale militare in Libia la 31 octombrie, a anuntat Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Organizatiei. Consiliul National de Tranzitie (CNT) va proclama duminica, in Piata Martirilor din Benghazi, "eliberarea totala" a Libiei, informeaza Radio France Internationale (RFI).

Membrii Aliantei Nord-Atlantice au incheiat "un acord preliminar" pentru a incheia, la 31 octombrie, operatiunea militara ce a debutat la 31 martie, in Libia, a declarat Rasmussen. Consiliul Aliantei se va reuni din nou la inceputul saptamanii viitoare pentru a adopta formal aceasta decizie.

"Pana la 31 octombrie, vom supraveghea cu atentie situatia si vom mentine posibilitatea de a raspunde la amenintari impotriva civililor", a subliniat Rasmussen, citat de RFI.

Libia, eliberata "total" duminica


CNT va proclama duminica, in Piata Martirilor din Benghazi, "eliberarea totala" a Libiei, a anuntat vineri un oficial al noii puteri. In aceasta piata de la malul marii, redenumita piata Martirilor, opozantii - deveniti ulterior rebeli, apoi noile autorităţi libiene - au sfidat regimul in primele zile ale revoltei declansate in februarie.

Gaddafi, inmormantat in secret

Trupul neinsufletit al fostului lider libian Muammar Gaddafi, ucis joi la Sirte, va fi inmormantat intr-un loc secret pentru a evita orice pelerinaj la mormantul sau pe viitor, au declarat vineri membri ai Consiliului militar din Misrata, unde se afla cadavrul acestuia in prezent.

Foto: Intactimages / EPA

Umor britanic: Regatul ar putea relansa economia cu ajutorul cersetorilor minori romani... ONU cere presedintelui yemenit sa renunte la putere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x