NATO pune capat operatiunii militare din Libia pe 31 octombrie

NATO va pune capat operatiunii sale militare in Libia la 31 octombrie, a anuntat Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Organizatiei. Consiliul National de Tranzitie (CNT) va proclama duminica, in Piata Martirilor din Benghazi, "eliberarea totala" a Libiei, informeaza Radio France Internationale (RFI).

Membrii Aliantei Nord-Atlantice au incheiat "un acord preliminar" pentru a incheia, la 31 octombrie, operatiunea militara ce a debutat la 31 martie, in Libia, a declarat Rasmussen. Consiliul Aliantei se va reuni din nou la inceputul saptamanii viitoare pentru a adopta formal aceasta decizie.

"Pana la 31 octombrie, vom supraveghea cu atentie situatia si vom mentine posibilitatea de a raspunde la amenintari impotriva civililor", a subliniat Rasmussen, citat de RFI.

Libia, eliberata "total" duminica


CNT va proclama duminica, in Piata Martirilor din Benghazi, "eliberarea totala" a Libiei, a anuntat vineri un oficial al noii puteri. In aceasta piata de la malul marii, redenumita piata Martirilor, opozantii - deveniti ulterior rebeli, apoi noile autorităţi libiene - au sfidat regimul in primele zile ale revoltei declansate in februarie.

Gaddafi, inmormantat in secret

Trupul neinsufletit al fostului lider libian Muammar Gaddafi, ucis joi la Sirte, va fi inmormantat intr-un loc secret pentru a evita orice pelerinaj la mormantul sau pe viitor, au declarat vineri membri ai Consiliului militar din Misrata, unde se afla cadavrul acestuia in prezent.

Foto: Intactimages / EPA

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri