Antena Căutare

NATO reitereaza: Scutul antiracheta nu este indreptat impotriva Rusiei

Scutul antiracheta, dezvoltat de Alianta Nord-Atlantica si din care un "element" se afla si in Romania, la Deveselu, nu este indreptat impotriva Rusiei, ci destinat protejarii statelor membre impotriva eventualelor atacuri cu rachete, astfel ca nu se justifica masuri ofensive din partea statului rus, a declarat secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Rasmussen a spus joi, la finalul unei intalniri cu premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles, ca spera ca Rusia sa participe la summit-ul Aliantei Nord-Atlantice la Chicago, prevazut pentru 20 si 21 mai, aratand insa ca nu a primit inca din partea oficialilor de la Moscova un raspuns privind nivelul de reprezentare.

"Avem obligatia de a ne proteja populatia impotriva atacurilor cu rachete, in contextul cresterii amenintarilor internationale, dar am spus rusilor ca scutul nu este indreptat impotriva lor. NATO nu considera Rusia un dusman, este ridicol sa spui ca atacam Rusia. Sper in acelasi timp ca si Rusia sa respectele angajamentele anterioare, de a nu folosi forta impotriva statelor membre NATO", a mentionat Anders Fogh Rasmussen.

Negocierile dintre Rusia si NATO privind sistemul de aparare antiracheta al Aliantei Nord-Atlantice si Statelor Unite in Europa de Est sunt "aproape in impas", agitand din nou amenintarea cu amplasarea de arme ofensive la frontiera UE, in cazul in care nu obtine concesii, a declarat, saptamana trecuta, ministrul rus al Apararii Anatoli Serdiukov.

Zeci de mii de parole de Twitter au fost publicate pe Internet... Vezi cat costa intretinerea Parlamentului European de la Strasbourg!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x