Căutare Live

NATO vrea să evite ca criza covid-19 să devină o criză de securitate, avertizează Jens Stoltenberg înaintea unei reuniuni pe tema retragerii americane din Irak şi Afganistan

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg dă asigurări că obiectivul principal al Alianţei Nord-Atlantice este să se asigure că criza sanitară provocată de noul coronavirus ”nu devine o criză de securitate”, relatează AFP.

NATO este necesar să evite ca actuala criză sanitară provocată de covid-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor, întrucât ameninţările ”nu au dispărut ca prin miracol”, a avertizat miercuri seara Jens Stoltenberg.

”Trebuie să ne asigurăm că această criză sanitară nu provoacă o criză de securitate”, a subliniat el într-o conferinţă de presă virtuală înaintea unei reuniuni, joi, a miniştrilor de Externe din cadrul statelor membre NATO.

”Pentru prima oară în istoria NATO, în 70 de ani, o reuniune a miniştrilor va avea loc prin videocobferinţă”, a subliniat el.

În cadrul reuniunii, miniştrii de Externe din NATO urmează să discute despre modul în care să-şi continue misiunile în Afganistan şi Irak după dezangajarea Statelor Unite.

NATO urmează să îşi asume o parte a activităţilor coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Irak şi să-şi reducă la 12.000 numărul militarilor în Afganistan, unde ”situaţia rămâne delicată”, în pofida acordului semnat de Statele Unite cu talibanii, a precizat secretarul general.

Sursa : news.ro

COP26, conferinţa ONU privind mediul, amânată din cauza crizei sanitare... Agenţia Internaţională a Energiei Atomice trimite material de depistare a noului coronavirus în 40 de ţări...
Ultimele știri