Antena Căutare

Netanyahu este încrezător că Washingtonul va permite anexarea unor părţi din Cisiordania în termen de două luni

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat duminică încrederea că Washingtonul va permite anexarea unor părţi din Cisiordania ocupată, în termen de două luni, relatează Reuters.

Palestinienii şi-au exprimat indignarea faţă de planurile Israelului de a-şi consolida controlul asupora teritoriilor ocupate în timpul războiului care a avut loc în Orientul Mijlociu în 1967.

Netanyahu, care a anunţat recent un acord cu rivalul său de centru Benny Gantz pentru formarea unui guvern de uniune naţională, a prezentat termenul de 1 iulie pentru începerea discuţiilor guvernului referitoare la extinderea suveranităţii israeliene asupra aşezărilor evreieşti din Cisiordania şi anexarea Văii Iordanului.

O astfel de măsură are nevoie de acordul Washingtonului, potrivit acordului convenit de Netanyahu şi Gantz.

Într-un mesaj video adresat duminică unui grup creştin pro-israelian din Europa, Netanyahu a descris planul de pace prezentat în ianuarie de preşedintele american Donald Trump ca o promisiune de recunoaştere a autorităţii Israelului în aşezările din Cisiordania.

”Am încredere că acest angajament va fi onorat peste două luni”, a spus Netanyahu Comisiei Europene pentru Israel.

Oficialii palestinieni, care au respins categoric planul de pace al lui Trump, nu au comentat imediat remarcile premierului israelian.

Sursa : news.ro

Redeschiderea școlilor a fost amânată pentru luna septembrie, în Italia... Australia a lansat o aplicaţie de urmărire a răspândirii COVID-19, controversată şi foarte căutată în acelaşi timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x