Căutare Live

Netanyahu este încrezător că Washingtonul va permite anexarea unor părţi din Cisiordania în termen de două luni

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat duminică încrederea că Washingtonul va permite anexarea unor părţi din Cisiordania ocupată, în termen de două luni, relatează Reuters.

Palestinienii şi-au exprimat indignarea faţă de planurile Israelului de a-şi consolida controlul asupora teritoriilor ocupate în timpul războiului care a avut loc în Orientul Mijlociu în 1967.

Netanyahu, care a anunţat recent un acord cu rivalul său de centru Benny Gantz pentru formarea unui guvern de uniune naţională, a prezentat termenul de 1 iulie pentru începerea discuţiilor guvernului referitoare la extinderea suveranităţii israeliene asupra aşezărilor evreieşti din Cisiordania şi anexarea Văii Iordanului.

O astfel de măsură are nevoie de acordul Washingtonului, potrivit acordului convenit de Netanyahu şi Gantz.

Într-un mesaj video adresat duminică unui grup creştin pro-israelian din Europa, Netanyahu a descris planul de pace prezentat în ianuarie de preşedintele american Donald Trump ca o promisiune de recunoaştere a autorităţii Israelului în aşezările din Cisiordania.

”Am încredere că acest angajament va fi onorat peste două luni”, a spus Netanyahu Comisiei Europene pentru Israel.

Oficialii palestinieni, care au respins categoric planul de pace al lui Trump, nu au comentat imediat remarcile premierului israelian.

Sursa : news.ro

Redeschiderea școlilor a fost amânată pentru luna septembrie, în Italia... Cine este și cum arată soția lui Kim Jong-un! Secretul pe care oficialii din Coreea de Nord au încercat cu disperare să ...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri