Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Netanyahu este încrezător că Washingtonul va permite anexarea unor părţi din Cisiordania în termen de două luni

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat duminică încrederea că Washingtonul va permite anexarea unor părţi din Cisiordania ocupată, în termen de două luni, relatează Reuters.

Palestinienii şi-au exprimat indignarea faţă de planurile Israelului de a-şi consolida controlul asupora teritoriilor ocupate în timpul războiului care a avut loc în Orientul Mijlociu în 1967.

Netanyahu, care a anunţat recent un acord cu rivalul său de centru Benny Gantz pentru formarea unui guvern de uniune naţională, a prezentat termenul de 1 iulie pentru începerea discuţiilor guvernului referitoare la extinderea suveranităţii israeliene asupra aşezărilor evreieşti din Cisiordania şi anexarea Văii Iordanului.

O astfel de măsură are nevoie de acordul Washingtonului, potrivit acordului convenit de Netanyahu şi Gantz.

Într-un mesaj video adresat duminică unui grup creştin pro-israelian din Europa, Netanyahu a descris planul de pace prezentat în ianuarie de preşedintele american Donald Trump ca o promisiune de recunoaştere a autorităţii Israelului în aşezările din Cisiordania.

”Am încredere că acest angajament va fi onorat peste două luni”, a spus Netanyahu Comisiei Europene pentru Israel.

Oficialii palestinieni, care au respins categoric planul de pace al lui Trump, nu au comentat imediat remarcile premierului israelian.

Sursa : news.ro

Recomandari