Netanyahu este încrezător că Washingtonul va permite anexarea unor părţi din Cisiordania în termen de două luni

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat duminică încrederea că Washingtonul va permite anexarea unor părţi din Cisiordania ocupată, în termen de două luni, relatează Reuters.

Palestinienii şi-au exprimat indignarea faţă de planurile Israelului de a-şi consolida controlul asupora teritoriilor ocupate în timpul războiului care a avut loc în Orientul Mijlociu în 1967.

Netanyahu, care a anunţat recent un acord cu rivalul său de centru Benny Gantz pentru formarea unui guvern de uniune naţională, a prezentat termenul de 1 iulie pentru începerea discuţiilor guvernului referitoare la extinderea suveranităţii israeliene asupra aşezărilor evreieşti din Cisiordania şi anexarea Văii Iordanului.

O astfel de măsură are nevoie de acordul Washingtonului, potrivit acordului convenit de Netanyahu şi Gantz.

Într-un mesaj video adresat duminică unui grup creştin pro-israelian din Europa, Netanyahu a descris planul de pace prezentat în ianuarie de preşedintele american Donald Trump ca o promisiune de recunoaştere a autorităţii Israelului în aşezările din Cisiordania.

”Am încredere că acest angajament va fi onorat peste două luni”, a spus Netanyahu Comisiei Europene pentru Israel.

Oficialii palestinieni, care au respins categoric planul de pace al lui Trump, nu au comentat imediat remarcile premierului israelian.

Sursa : news.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri