Căutare Live

New York Times: Blocarea aderarii Romaniei si Bulgariei in Schengen, lovitura politica pentru cele doua guverne

Refuzul de a admite Romania si Bulgaria in Spatiul Schengen reprezinta o lovitura politica pentru guvernele de la Bucuresti si Sofia, apreciaza New York Times, in editia online de vineri.

"Refuzul de a admite Romania si Bulgaria va avea un impact practic redus sau chiar inexistent pentru majoritatea cetatenilor celor doua tari, care pot calatori fara dificultati in Uniunea Europeana, dar reprezinta o lovitura politica pentru cele doua guverne, care sunt sensibile in privinta considerarii lor drept tari de categoria a doua",


Disputele publice privind imigratia in Europa incep sa slabeasca sprijinul pentru Spatiul Schengen chiar si in tari care fac deja parte din zona de libera circulatie. "Danemarca a anuntat ca intentioneaza sa reia controlul pasapoartelor la granita, iar refugiatii care au plecat din nordul Africii au provocat o disputa intre Franta si Italia", noteaza ziarul.

"Preocupata de temerile privind intensificarea imigratiei dinspre sud, Uniunea Europeana le-a spus celor mai noi membri ai sai, Romania si Bulgaria, ca vor mai avea de asteptat inainte de aderarea la Schengen", apreciaza New York Times.

Romania si Bulgaria afirma ca au indeplinit standardele tehnice necesare pentru aderarea la Schengen, insa Finlanda si Olanda au apreciat ca acestea nu sunt suficiente. Cele doua tari intentioneaza sa readuca subiectul in discutia summitului UE din octombrie, insa modificarea deciziei este putin probabila inaintea publicarii, in februarie, a urmatorului raport privind progresele realizate de Romania si Bulgaria, conchide New York Times.

VIDEO! Un roman a fost impuscat intr-un magazin din Italia... Peru: Sapte tone de droguri au fost distruse prin incinerare...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri