Antena Căutare

New York Times despre poluarea adusa de extractia gazelor de sist: batalia pentru apa care nu duhneste sau spumega

Au trecut mai mult de patru decenii de cand prima sonda a fost sapata in zacamantul de gaze naturale de sub aceasta intindere de lucerna si ferme de sfecla de zahar. Dar pentru cei care traiesc aici, in umbra muntilor din Wysconsin, sapaturile au adus mai mult decat locuri de munca si industrie. In ultimii ani, un mic grup de fermieri si proprietari de terenuri din acest bazin rural s-a plans ca fantanile au fost contaminate cu chimicale folosite la o tehnica controversata cunoscuta drept fracturare hidraulica, scrie New York Times intr-un reportaj.

Un draft de raport al Environmental Protection Agency - agentia americana de protectie a mediului - facut public in decembrie, pare sa confirme ingrijorarile lor, legand substantele chimice din apele locale cu exploatarea gazelor.

Dar aici, in prima linie a bataliei pentru fracking - care a devenit o tehnica tot mai populara de extractie a resurselor de titei si gaze ce nu se puteau obtine anterior - nu exista nicio concluzie definitiva.

Dupa ce guvernatorul de Wyoming Matt Mead si industria energetica s-au plans ca raportul este prematur si neconcludent, mai multe teste au fost facute de catre United States Geological Survey, institutul geologic american. Informatiile sunt acum procesate. De asemenea, EPA aduna probe aditionale de apa pentru studiu.

CITESTE mai multe in Jurnalul National!

Foto: Intactimages / EPA

Catastrofa aeriana in Nigeria: Un avion cu 153 de pasageri s-a prabusit... Lupte de strada, la Hamburg intre neonazisti si extrema-stanga: zeci de politisti, raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x