Antena Căutare

Nicolas Maduro a ordonat manevre militare la graniţa cu Columbia

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat manevre militare la graniţa cu ţara vecină Columbia, notează DPA.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat manevre militare la graniţa cu ţara vecină Columbia, notează DPA.

"Dacă vreţi pace şi suveranitate, fiţi pregătiţi să le apăraţi", a spus Maduro, marţi, în discursul către militarii din capitala Caracas.

Dat fiind tensiunile dintre ţările vecine, Maduro a dispus ca toate unităţile să fie prezente la graniţă în stare de alertă şi a anunţat o serie de exerciţii militare din 10 până în 28 septembrie.

Mai mulţi foşti comandanţi din fosta gherilă a mişcării Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) au anunţat luna trecută că se întorc la arme.

Preşedintele Columbiei Ivan Duque a acuzat Venezuela de protejarea unui grup format din comandanţi şi luptători ai fostei mişcări FARC.

Maduro a respins acuzaţiile. "Acum, vor să producă probe false pentru a ataca Venezuela şi a începe un conflict militar cu ţara noastră", a declarat Maduro marţi.

Un acord de pace negociat la Havana a pus capăt în 2016 celor 52 de ani de conflict din Columbia. FARC s-a transformat într-un partid politic şi deţine 10 locuri în Congresul Columbiei.

Conflictul armat din Columbia a dus la moartea a peste 260.000 de oameni şi la strămutarea a aproape 8 milioane de persoane din 1958, potrivit Centrului Naţional pentru Memorie Istorică.

Sursa : news.ro

Și-a dat vecinii în judecată pentru mirosul de grătar venit din curtea lor! O femeie vegană a întrecut orice urmă de răb... 1,3 tone de heroină ascunsă printre prosoape şi halate de baie! Captura record are o valoare de peste 145 de milioane de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x