Antena Căutare

Nicolas Sarkozy, acuzat ca "supervizeaza" spionarea jurnalistilor

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, "supervizeaza actiunile de spionare a jurnalistilor" care se ocupa de subiecte sensibile, sustine publicatia franceza Le Canard Enchainé. Acuzatiile sunt respinse categoric de Presedintia Frantei

Intr-un articol semnat de redactorul-sef Claude Angeli, publicatia Le Canard Enchainé afirma ca "imediat ce un jurnalist initiaza o ancheta" care il vizeaza pe presedinte sau apropiati ai acestuia, Nicolas Sarkozy ii "cere" lui Bernard Squarcini, seful Directiei Centrale de Informatii Interne (DCRI), "sa il puna sub supraveghere".

Potrivit publicatiei, care citeaza surse anonime din cadrul DCRI, "un grup" a fost creat in acest scop, fiind format din "fosti politisti" care intocmesc "facturi detaliate ale telefonului fix sau mobil al jurnalistului urmarit".

Palatul Elysée a catalogat acuzatiile ca fiind lipsite de fundament, iar Ministerul de Interne nu a dorit sa comenteze articolul, scrie AFP, citata de Mediafax.

Mai demult, ziarul Le Monde a acuzat Executivul ca spioneaza un jurnalist pentru a afla sursele de informare in afacerea Woerth-Bettencourt.

Apropiati ai lui Bernard Squarcini sustin ca directorul DCRI "nu a primit niciodata instructiuni din partea lui Nicolas Sarkozy de cand acesta este presedinte".

"DCRI nu se ocupa de jurnalisti, ci, eventual, de sursele lor", adauga apropiatii lui Squarcini.

Sursa: jurnalul.ro

Mahmoud Ahmadinejad: "Rusia a vandut Iranul Statelor Unite"... Cutremur puternic in Serbia: 2 morti si zeci de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x