Antena Căutare

Nicolas Sarkozy va discuta cu Papa despre expulzarea tiganilor

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, va fi primit maine de Papa Benedict al XVI-lea (foto), intr-o vizita avand ca scop clarificarea neintelegerilor create de expulzarea tiganilor din Franta, dar si recastigarea unui electorat catolic deceptionat

Conform Palatului Elysée, Sarkozy va discuta timp de jumatate de ora cu Suveranul Pontif si va avea o audienta cu secretarul de Stat al Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone.

Ulterior, presedintele francez va vizita bazilica Sfantul Petru si capela Santa Petronilla, pentru un moment de reculegere si "o ceremonie pentru Franta", oficiata de cardinalul francez Jean-Louis Tauran. Vizita se va incheia cu un dejun la ambasada Frantei, la care vor participa circa 30 de inalti prelati.

Programul lui Nicolas Sarkozy nu prevede declaratii publice in cursul vizitei, programate de Paris pentru a pune capat neintelgerilor privind tiganii, care au afectat relatiile dintre Vatican si Franta.

In data de 22 august, in plina polemica privind repatrierea romilor din Franta, Suveranul Pontif a subliniat, intr-un mesaj citit in limba franceza, necesitatea "de a sti sa primesti diversitatea umana legitima". Chiar daca indirecta, critica s-a adaugat altor nemultumiri legate de guvernul francez.

Cu numai doua zile inainte, responsabilul pentru probleme de imigratie al Vaticanului, Agostino Marchetto, declarase ca "expulzarea in masa a tiganilor contravine normelor europene". Marchetto, cunoscut pentru atacurile la adresa guvernului italian, s-a retras din functie ulterior, iar Sarkozy a obtinut o audienta intr-o perioada foarte scurta, tinand cont de prevederile protocolului de la Vatican.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Dezastrul ecologic din Ungaria capata dimensiunile unei tragedii... Documentar: Printul Harry al Marii Britanii a fost rapit de teroristi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x