Antena Căutare

Noi lupte de strada in Yemen. Presedintele a refuzat sa semneze un acord cu opozitia

La o zi dupa ce presedintele Ali Abdullah Saleh a refuzat sa semneze un acord care ar fi incheiat regimul sau de conducere in Yemen, care dureaza de 33 de ani, in Sana au reinceput, luni, luptele intre oponentii presedintelui si fortele armate loiale acestuia, informeaza Reuters.

Martorii relateaza ca au avut loc ciocniri violente intre fortele guvernului si trupele lui Sadiq al-Ahmar, un puternic lider de trib care a trecut de partea protestatarilor. Cel putin zece oameni au fost raniti, printre care si un jurnalist al agentiei nationale de presa, Saba.

Guvernul a acuzat oamenii lui Ahmar ca au atacat o scoala, acestia sustin ca au interzis accesul soldatilor in cladirea in care se banuieste ca sunt stocate arme pentru trupele loiale presedintelui.

La sud de capitala, oamenii lui Saleh au deschis focul asupra sediului Partidului Islamist Islah, cel mai puternic membru al colaitiei de opozitie.

Saleh, care a refuzat din nou semnarea unui acord, a dat vina pe membrii opozitiei, avertizand ca daca va erupe un razboi civil in Yemen, acestia vor fi reposnsabil pentru varsarea de sange.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

VIDEO! China: Un copil a ramas blocat intre zidurile a doua case... Austria, vizata de o noua reforma a impozitarii salariilor si veniturilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x