Antena Căutare

Noi scurgeri de apa radioactiva la Fukushima

Operatorul centralei nucleare Fukushima a anuntat, astazi, scurgeri la nivelul cuvei unui reactor si deversarea apei contaminate in ocean.



Nivelul apei a scazut sub baza barelor de combustibil uzat, inalte de patru metri. Totodata, temperatura cuvei pare sa indice ca barele de combustibil au cazut la fund si sunt acoperite de apa, a apreciat TEPCO.

"Temperatura peretelui cuvei era de 100-120 de grade, considerat un nivel care permite o racire a combustibilului in conditii relativ stabile", a declarat un oficial.

Tehnicienii TEPCO deverseaza, in cuva, aproximativ sapte mii de tone de apa pe ora si intentioneaza, de asemenea, sa inunde incinta care o inconjoara, pentru a accelera racirea.

Aceste operatiuni, efectuate de mai multe saptamani, cu ajutorul unor cisterne, pompe de beton si alte sisteme de stropire, au provocat inundatii importante cu apa contaminata.

Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) lupta, de la cutremurul urmat de un tsunami devastator, la 11 martie, pentru a cobori temperatura reactoarelor centralei Fukushima Daiichi (numarul 1), un obiectiv pe care spera sa-l atinga intre octombrie si ianuarie.

Oprirea brusca a sistemului de racire, provocata de un val seismic de 14 metri, a antrenat o topire partiala a miezului reactorului nuclear. De doua luni, tehnicienii deverseaza milioane de tone de apa in reactoare, pentru a impiedica o supraincalzire.

Citeste si Jurnalul

Foto: bankofamericasuck.com

VIDEO! O furtuna de nisip a lovit China... VIDEO! Columbia: Schimb de focuri intre localnici si politie in Medellin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x