Antena Căutare

Nokia isi pune director de la Microsoft

Nokia l-a cooptat pe directorul de afaceri de la Microsoft , Stephen Elop, in functia de director executiv al companiei . Elop il va inlocui pe Olli-Pekka Kallasvuo, un vechi angajat al Nokia si care din 2006 ocupa functia de director executiv.


In luna iulie, Nokia a inregistrat o scadere a profiturilor cu 40% in trimestrul doi, avand mari dificultati in a concura pe piata smartphone-urilor. Kallasvua era presat sa demisioneze in acest an, dupa ce actiunile Nokia au scazut si ele cu mai mult de 40% intre lunile martie si iunie.

Anuntul a fost primit bine de burse, actiunile Nokia crescand cu 6% in debutul sedintei de vineri.

Elop, care va prelua noua sa functie pe 21 septembrie, este in prezent directorul Diviziei de Afaceri de la Microsoft, precedent detinand pozitii de conducere la Juniper Networks, Adobe Systems si Macromedia.

"Conducerea Nokia crede ca Stephen are experienta industriala si calitatile de lider necesare pentru a profita la maxim de potentialul companiei", a declarat presedintele Nokia, Jorma Ollila.


Foto: financiarul.com

Presedintelui Medvedev i se cere inlocuirea stelei rosii de pe Kremlin... Un roman din Austria, condamnat la 12 de inchisoare pentru tentativa de omor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x