Antena Căutare

Norul de cenusa din Islanda va ajunge in Scotia, Franta si Spania. Vezi traseul!

Norul de cenusa aparut in urma eruptiei vulcanului islandez Grimsvoetn va ajunge marti in nordul Scotiei, iar joi ar putea afecta vestul Frantei si nordul Spaniei, a avertizat organizatia europeana pentru securitate aeriana Eurocontrol, relateaza AFP.

"Ne asteptam ca norul de cenusa sa ajunga in nordul Scotiei marti, 24 mai. Daca emisiile vulcanice continua cu aceeasi intensitate, norul ar putea ajunge in vestul spatiului aerian francez si in nordul Spaniei joi, 26 mai", afirma Eurocontrol intr-un aviz publicat pe site.

Acum, coloana de fum si cenusa aruncata de vulcan s-a inaltat periculos, la 20 de kilometri altitudine.

Norul a perturbat traficul aerian din Islanda. Autoritatile spera sa redeschida luni principalul aeroport, inchis in urma eruptiei vulcanice care afecteaza tara insa de sambata, a declarat o purtatoare de cuvant pentru CNN.

O mica parte din spatiul aerian al Groenlandei, teritoriu autonom al Danemarcei, va fi inchisa pana luni, ora 14.00 (15.00 ora Romaniei), in urma eruptiei vulcanului islandez Grimsvötn, a declarat organismul danez de control al traficului aerian, Naviair.

O usoara perturbare a traficului aerian se inregistreaza si in Norvegia, din cauza norului de cenusa de la vulcanul islandez. Astfel, zborurile intre Norvegia continentala si arhipelagul Svalbard (Spitzberg), in Arctica, urmeaza sa fie suspendate luni din cauza norului de cenusa provenind de la vulcanul islandez Grimsvotn, a anuntat operatorul aeroporturilor norvegiene, Avinor. Doar doua zboruri vizeaza aceasta masura.

Mai multe zboruri vor fi anulate in Europa ca urmare a eruptiei unui vulcan in Islanda, au anuntat, luni, autoritatile franceze.

Acest vulcan se afla sub cel mai mare ghetar din Islanda si a intrat in eruptie sambata seara. Un nor mare de fum s-a ridicat deasupra craterului.

Vulcanul Grimsvoetn se afla sub ghetarul Vatnajoekull (sud-estul Islandei). Acesta este vulcanul cel mai activ din Islanda, el inregistrand noua eruptii in perioada 1922-2004.

Sursa: Antena3

Grecia: Autoritatile discuta inasprirea masurilor de austeritate... Strauss-Kahn, e-mail catre FMI: "Neg cu vehementa acuzatiile care mi se aduc"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x