Antena Căutare

Norvegia: Anders Breivik, pus sub acuzare pentru terorism. Politia cauta un posibil complice

Norvegianul arestat peuntru carnagiul de vineri a recunoscut ca el este autorul dar politistii cauta acum un posibil complice. Exista mai multi supravietuitori care spun ca au mai vazut pe cineva cu el pe insula Utoya, unde au fost impuscati mortal 85 de tineri. Bilantul celor doua atacuri a ajuns la 92 de morti. Patru tineri sunt inca dati disparuti.

Banuielile politiei au fost trezite dupa ce mai multi martori oculari au sustinut ca au vazut doi atacatori in timpul masacrului de pe insula. Intre timp a aparut si o fotografie facuta dintr-un elicopter al politiei care il arata pe atacator pe malul insulei Utoya, inconjurat de cadavrele victimelor sale.

Mai multe poze cu momentele premergatoare tragediei au fost date publicitatii. Fotografiile arta o atmosfera destinsa si calma ce contrasteaza puternic cu momentele de groaza surprinse imediat dupa catastrofa.

Intre timp cautarile victimelor atacului armat sunt in plina desfasurare. Pana acum au fost identificati 85 de morti. Politia a demarat mai multe perchezitii la o ferma din apropierea capitalei norvegiene pe care tanarul o inchiriase. Autoritatile cauta si alte bombe artizanele, dupa ce au primit informatia ca barbatul ar fi cumparat peste 6 tone de ingrasamant chimic din care s-ar fi putut produce explozibil.

Singura persoana arestata pana acum, norvegianul Anders Behring Breivik, a recunoscut ca el este atacatorul. Daca va fi gasit vinovat, tanarul risca pana la 21 de ani de inchisoare pentru terorism. In paralel, fortele de ordine au retinut un tanar care avea asupra lui un cutit si se afla in apropierea unui hotel unde era asteptat premierul norvegian.




Anders Breivik: "A fost crud, dar necesar"

Explicatiile atentatului comis de Breivik par a fi de natura politica. Potrivit autoritatilor, norvegianul este un fundamentalist crestin si un simpatizant al miscarilor de extrema-dreapta, facand parte in trecut dintr-un astfel de partid. Potrivit propriilor sale descrieri facuta pe un site de socializare, barbatul este un neo-nazist pasionat de vanatoare si de jocuri video.

Suspectul atacurilor de la Oslo, Anders Behring Breivik, a recunoscut faptele care ii sunt imputate, a declarat avocatul sau la televiziunea norvegiana NRK, precizand ca acesta isi considera gestul "crud dar necesar".

"El isi recunoaste faptele", a declarat presei avocatul Geir Lippestad, citat de AFP.

"El a explicat ca a fost crud, dar ca trebuia sa efectueze aceste actiuni", a adaugat avocatul, precizand ca ele "probabil au fost planificate de o lunga perioada" de timp.

Ministerul roman de Externe sustine ca nu sunt romani printre victimele atacurilor. Sefii de state din intreaga lume au transmis condoleante poporului norvegian.

Foto: americanpowerblog.com

Nava italiana avand comandant roman, capturata in largul Nigeriei... 1000 de persoane arestate in Mexic, pentru trafic de fiinte umane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x