Antena Căutare

Nou nor de cenusa vulcanica: Sute de zboruri anulate in Italia, Spania si Portugalia

UPDATE: Norul de cenusa vulcanica ar putea ajunge, luni dimineata, in jurul orei 9.00, deasupra vestului extrem al Romaniei, in stratul dintre sol si circa 6.000 de metri altitudine, a anuntat, duminica, Ministerul Mediului si Padurilor.

Autoritatile italiene au anuntat astazi inchiderea partiala a spatiului aerian in nordul peninsulei, intre orele 6.00 si 12.00 GMT (8.00 - 14.00, ora Romaniei), din cauza norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda, potrivit AFP. Restrictii de zbor au fost adoptate si in Spania si Portugalia.

Autoritatea pentru aviatie civila (ENAC) a precizat ca inchiderea spatiului aerian afecteaza partea de nord a tarii, inclusiv aeroporturile Malpensa si Linate din Milano, dar nu si pe cele de la Venetia, Trieste si Rimini.

ENAC a luat decizia de restrictionare a traficului pe baza ultimului buletin al centrului european Eurocontrol, care a anuntat o densitate a cenusii vulcanice "incompatibila cu parametrii de securitate stabiliti de constructorii de motoare
de avion".

Totusi, ministrul italian al Transporturilor, Altero Matteoli, a apreciat ca spatiul aerian ar putea fi redeschis inainte de ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei). "Redeschiderea ar putea fi posibila la sfarsitul diminetii", a spus el.

Traficul aerian este perturbat si in Spania si Portugalia din cauza noului nor de cenusa degajat de vulcanul din Islanda. Sute de zboruri internationale au fost anulate.

Expertii spun ca norul se afla la aproape 7.000 de metri desupra craterului si, in functie de puterea vantului, ar putea ajunge din nou in mai multe tari europene.

Eruptia din aprilie a vulcanului islandez a perturbat traficul aerian si in Romania si a provocat pierderi de milioane de euro companiilor aeriene.

Explozie la o mina din Siberia: 12 morti si peste 40 de raniti... Rusia celebreaza victoria impotriva Germaniei naziste prin cea mai mare parada militara din epoca post-sovietica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x