Antena Căutare

Noua Constitutie a Ungariei, criticata de Parlamentul European

Mai multe prevederi ale noii Constitutii a Ungariei, precum si modul in care ea a fost adoptata, au fost criticate intr-o rezolutie adoptata martea aceasta de catre Parlamentul European (PE).

Conform rezolutiei respective, noua Constitutie ungara trebuie amendata, din cauza ca nu asigura protectia mai multor drepturi fundamentale. PE cere ca Ungaria sa interzica pedeapsa cu moartea, cea de inchisoare pe viata fara posibilitatea eliberarii conditionate si discriminarea pe baza orientarilor sexuale.

Totodata, PE cere respectarea integritatii teritoriale a celorlalte tari si restaurarea deplina a drepturilor Curtii Constitutionale ungare de a revizui legislatia privitoare la buget.

Rezolutia nu are putere juridica. Ea a fost aprobata cu 331 de voturi pentru, 274 impotriva si 54 de abtineri.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anuntat inaintea votului ca noua Constitutie este protejata de legislatia europeana si activitatea parlamentarilor ungari nu va fi afectata, indiferent daca rezolutia va fi sau nu aprobata.

Sursa: Antena3

Sarbatoare in SUA: Americanii aniverseaza Ziua Independentei... Premiera in Balcani: Sedinta comuna a Guvernelor bulgar si israelian, la Sofia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x