Antena Căutare

Noua unitate militara europeana: Grupul de lupta Weimar, format din soldati germani, francezi si polonezi

Germania, Franta si Polonia au semnat un acord privind crearea unei unitati militare europene formata din soldati ai celor trei tari, informeaza AFP. Proiectul va deveni operational in 2013.

Ideea "grupului de lupta Weimar", o referire la "Triunghiul de la Weimar", destinat facilitarii cooperarii intre Franta, Germania si Polonia, dateaza din 2006.

Unitatea de aproximativ 1.700 de militari va fi unul dintre "grupurile tactice europene" ce pot fi trimise de urgenta pentru misiuni in afara Uniunii Europene. Prima misiune a noii unitati este programata sa aiba loc in 2013.

Semnarea acestui "aranjament tehnic" intre reprezentantii militari ai celor trei tari coincide cu inceperea presedintiei poloneze a Uniunii Europene.

Varsovia va asigura comandamentul unitatii, Germania va oferi sprijin logistic, iar Franta va furniza sustinere medicala si va pune la dispozitie un centru de comanda operationala in zona Mont Valerien.

Sursa: Antena3

Foto: wn.com

Scandal in invatamantul american: 178 de profesori au falsificat lucrarile a mii de elevi... Tablou semnat de Pablo Picasso, furat dintr-o galerie din San Francisco...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x