Antena Căutare

Noua Zeelandă a „întrerupt lanţul transmiterii” Covid-19. Nivelul patru de alertă, menţinut încă o săptămână

Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern a anunţat luni că Noua Zeelandă a „întrerupt lanţul transmiterii” Covid-19 şi că nivelul patru de alertă va fi menţinut încă o săptămână.

Ardern a spus că rata de transmitere a bolii în ţară a ajuns la 0,48, astfel că un bolnav a infectat mai puţin de o persoană.

Prim-ministrul a mulţumit populaţiei pentru eforturile de a stopa „explozia necontrolată de Covid-19 în Noua Zeelandă”, citează The Guardian.

Drept urmare, ţara va continua încă o săptămână sub nivelul patru de alertă. „Vom menţine apoi alerta la nivelul trei pentru două săptămâni şi vom analiza starea în care ne găsim”, a spus ea.

Pe parcursul următoarei săptămâni, oamenilor le va fi permis să înceapă să pregătească redeschiderea afacerilor.

În Noua Zeelandă, ţară cu populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori, au fost înregistrate în total 1.440 de cazuri de Covid-19 şi 12 decese.

Sursa : news.ro

Informația momentului! Ce au pățit agresorii care au aruncat cu pietre în polițiști, la Hunedoara... Guvernul german discută noi măsuri pentru companiile şi angajaţii care au probleme din cauza pandemiei de coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x