Antena Căutare

Noua Zeelandă nu mai are niciun caz activ de coronavirus

Noua Zeelandă nu mai are niciun caz activ de coronavirus, au anunţat luni autorităţile sanitare după ieşirea din izolare a ultimului pacient, informează AFP.

Directorul general din Ministerul Sănătăţii Ashley Bloomfield a văzut în această etapă un succes de care ţara ar putea fi mândră.

"Faptul că nu mai avem niciun caz activ pentru prima dată din 28 februarie este cu siguranţă o etapă importantă în periplul nostru dar, aşa cum am mai spus, va fi esenţial să menţinem vigilenţa contra Covid-19", a afirmat acesta într-un comunicat.

Noua Zeelandă a fost lăudată pentru răspunsul eficient la epidemia de coronavirus, care a implicat în special o izolare strictă de şapte săptămâni, până în mai.

Arhipelagul din Pacificul de Sud, care are o populaţie de 5 milioane de locuitori, a numărat 1.154 de cazuri şi 22 de decese.

Niciun nou caz de contaminare nu a fost înregistrat de 17 zile. De o săptămână, nu a mai fost reportat niciun caz activ. "Ultimul caz nu avea simptome de 48 de ore şi a fost considerat vindecat", a precizat Ministerul Sănătăţii.

Sursa : news.ro

Presupus atentat terorist, în toiul protestelor din SUA! Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional! VIDEO... Un bărbat a intrat cu maşina în manifestanţi la Seattle şi a împuşcat un participant la demonstrație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x