Live acumMireasa
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Noul coronavirus nu ucide copii. Nicio persoană cu vârstă de până la nouă ani nu a murit din cauza Covid-19

Mii de morți în China, zeci de mii de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, însă niciun copil. Virusul care face ravagii și în Europa, respectiv în nordul Italiei, acolo unde au survenit deja cinci decese, afectează în special oameni de vârsta a doua și a treia. Niciun minor sub nouă ani nu ar fi murit până în prezent de această infecție.

Coronavirus în China

Profimedia

Potrivit Mediafax, până acum, niciun minor sub nouă ani nu a murit Nu avem încă un vaccin anticoronavirus, dar temutul CO-VID -19 are totuşi un duşman care nu-l lasă să ucidă copii: este vorba despre sistemul lor imunitar. Potrivit site-ului worldometers.com, unde sunt strânse statisticile legate de coronavirus din toată lumea, temutul virus nu a ucis nicun copil cu vârsta sub nouă ani.

Citește și: FOTO | Imagini dramatice de pe străzile din Italia. Asistenții medicali umblă pe străzile pe care nu se află nimeni și caută oameni la case ca să îi ajute

Rata mortalităţii este mult mai mare, în schimb, la persoanele în vârstă, care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovascculare, diabet, boli respiratorii cronice, hipertensiune sau cancer.

Prima explicație privind categoriile de vârstă afectate de coronavirus

Medicii americani au încercat să găsească o explicaţie pentru faptul că noul coronavirus nu ucide copii, scrie presa străină, citată de Mediafax.

Postarea unui medic "îngheață" România! "Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii de coronavirus. O să fie vai de noi!"

Americanii răstoarnă astfel teoria pe care o ştiam până acum, conform căreia copiii sunt cei mai vulnerabili în faţa bolilor. „O teorie este că, atunci când se confruntă cu virusuri periculoase, copiii pot lupta cu boala pentru că au un strat robust de apărare numit sistem imunitar "înnăscut" . Acesta constă în globule albe, numite macrofage, care pot detecta şi consuma particulele străine din fluxul sanguin, indiferent de identitatea lor”, susţine Andrew Pavia, şeful bolilor infecţioase pediatrice de la Universitatea din Utah.

Rata de deces, mai mare la persoanele care suferă și de alte afecțiuni

În acelaşi timp medicul american explică faptul că cei în vârstă se îmbolnăvesc mai repede pentru că sistemul lor imunitar este mai puţin eficient. Dacă pacienţii mai au şi o boală cronică noul coronavirus îi ucide astfel mult mai uşor.

Recomandari