Noul plan privind Brexitul al premierului Theresa May nu îi convinge pe parlamentarii britanici

Ultimul efort al premierului Theresa May de a obţine susţinerea parlamentului britanic pentru planul său privind Brexitul a eşuat după ce noul acord a fost respins de parlamentari din toate partidele, relatează The Guardian.

Theresa May

Ultimul efort al premierului Theresa May de a obţine susţinerea parlamentului britanic pentru planul său privind Brexitul a eşuat după ce noul acord a fost respins de parlamentari din toate partidele, relatează The Guardian.

Parlamentari din ambele părţi ale disputei privind Brexitul au declarat că propunerile sunt superficiale. La câteva ore după anunţul lui May, peste 20 de conservatori care au susţinut acordul la ultimul vot au anunţat că îl vor respinge acum.

Premierul britanic a anunţat marţi o serie de compromisuri - inclusiv posibilitatea unui al doilea referendum şi rămânerea într-o uniune vamală temporară cu Uniunea Europeană (UE) -, cu scopul de a încerca să obţină o susţinere a planului său cu privire la Brexit a majorităţii deputaţilor.

În cazul în care deputaţii aprobă proiectul de lege, care urmează să le fie prezentat la începutul lui iunie, ea intenţionează să le supună votului organizarea unui al doilea referendum cu privire la Brexit şi o rămânere temporară a regatului într-o uniune vamală cu UE.

Conducătoarea conservatoare a declarat că proiectul său de lege va oferi garanţii suplimentare cu privire la drepturile muncitorilor şi protecţia mediului - ceea ce cerea opoziţia laburistă.

Parlamentarii din Camera Comunelor nu au fost însă convinşi de noile propuneri ale lui May. Niciun parlamentar care s-a opus acordului la ultimul vot nu a anunţat o schimbare de poziţie.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a afirmat: “Nu vom susţine o versiune reîmpachetată a aceluiaşi acord - şi este clar că acest guvern slab şi care se dezintegrează nu poate livra propriile angajamente”.

Promisiunea privind un nou referendum a stârnit revoltă aproape imediat, mai mulţi conservatori, care au susţinut-o anterior pe May, declarând că nu vor putea susţine un acord care ar deschide drumul către anularea referendumului din 2016.

„Este o trădare a referendumului din 2016 şi o trădare a tot ce a spus de când a devenit prim-ministru”, a afirmat parlamentarul Robert Halfon.

Sursa: News.ro

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri