Antena Căutare

Noul primar din Chicago, nepotul unui emigrant roman

Noul primar al orasului Chicago, Rahm Emanuel (51 de ani), este nepotul unui emigrant care a ajuns in Statele Unite ale Americii din Romania.

"Pentru mine, Rahm Emanuel, nepotul lui Herman Smulivitz, care a venit in acest oras in 1917, de la granita ruso-romana, pe cand avea 13 ani, pentru a scapa de pogromuri, si fiul lui Benjamin Emanuel, care a venit aici in 1959 din Israel pentru a incepe o cariera medicala, este o mare realizare personala", a declarat Eahm Emanuel la aflarea rezultatelor.

Noul primar, care castigat marti din primul tur, cu 55% din voturi, a fost seful de cabinet al presedintelui Barack Obama, iar la Casa Alba a fost supranumit "Rhambo", dupa celebrul personaj de film.

Mama lui Rahm, Marsha Emanuel, nascuta Smulevitz, este fiica unui Herman Smulivitz, "un imigrant moldovean" care s-a remarcat ca boxer, dar si ca lider de sindicat, a scris presa din SUA.

Marsha Emanuel, care a aparut alaturi de fiul sau dupa ce a fost anuntat rezultatul alegerilor, a lucrat ca asistent in radiologie, insa s-a remarcat in special ca activista pentru drepturile omului. Presa americana scrie despre mama noului primar de Chicago ca a marsaluit alaturi de Martin Luther King si ca a fost de mai multe ori arestata pentru opiniile si actiunile ei.

Aceeasi Marsha a fost in vremea tineretii prima detinatoare a unui club de rock and roll in zona Chicago. Astazi, mama primarului de Chicago continua sa lucreze, activand ca asistent social in domeniul psihiatriei.

La putin timp dupa anuntarea rezultatelor alegerilor din Chicago, Barack Obama a transmis felicitari noului primar. "Rahm va fi un primar extraordinar pentru Chicago", a spus presedintele american, care l-a sustinut pe parcursul campaniei.

Si fostul presedinte Bill Clinton a venit la Chicago, in timpul campaniei electorale, pentru a-l sustine pe Rahm Emanuel. Proaspatul primar a facut parte si din echipa de consilieri a lui Bill Clinton, intre 1993 si 1998. De altfel, se spune ca Rahm Emanuel i-a inspirat in crearea personajului Josh Lyman pe producatorii serialului "Viata la Casa Alba".

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: telegraph.co.uk

Gaddafi a ordonat sabotarea conductelor de petrol: Libia, o noua Somalia?... Libia a redus productia de petrol: barilul Brent a depasit pragul de 110 dolari!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x