Antena Căutare

Noul program Visa Waiver: 22.4%, rata de respingere pentru romani

Nici in 2012 romanii nu au sanse sa mearga linistiti in Statele Unite. Noul proiect Visa Waiver a fost introdus, marti, in Congresul american dar, desi acesta prevede ca obligatorie o rata de respingere a cererilor de viza de maximum 10%, pentru Romania aceasta a fost de 22,4% anul trecut.

Desi flexibilizeaza criteriile de includere in programul Visa Waiver, proiectul nu constituie in forma actuala un avantaj pentru Romania, tara in care rata de respingere a cererilor de viza pentru SUA a fost de 22,4% pentru anul 2011, potrivit MAE roman.

Totusi, in ultimii ani s-a inregistrat o tendinta descendenta a acestui indicator. Astfel, in anul 2009 rata de respingere a solicitarilor de viza a fost de 26,3%, iar in 2010 de 24,8%.

Conform MAE, ministrul de Externe Cristian Diaconescu, care s-a intalnit, miercuri, cu Eric Stewart, presedintele Consiliului de Afaceri SUA-Romania, a salutat introducerea, in Congresul SUA, la 31 ianuarie, a noului proiect legislativ de ajustare a setului de criterii pentru accesul in programul Visa Waiver.

Australia: Patronul unei firme a donat 16 milioane de dolari angajatilor sai... Franta: Patru rromi au furat peste 400 de tone de cupru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x