Noul serial cu Al Pacino, criticat dur de Memorialul Auschwitz: "O prostie periculoasă"

Memorialul Auschwitz a criticat dur abordarea aleasă de producătorii serialului "Hunters", unde protagonist este Al Pacino, numind portretizarea Holocaustului în film "o prostie periculoasă".

Critici dure aduse noului serial cu Al Pacino, Hunters.

TheTimeOfIsrael

Serialul "Hunters", cu Al Pacino într-unul dintre rolurile principale, a avut premiera vineri.

Filmul spune povestea unui grup din New York-ul anilor '70 care vânează nazişti integraţi în societatea americană. Una dintre cele mai controversate scene arată un joc de şah într-un lagăr nazist, unde în loc de piese sunt folosiţi oameni obligaţi să se ucidă unul pe celălalt, atunci când sunt scoși din joc.

Reprezentanții Memorialului Auschwitz, care gestionează muzeul deschis în locul în care a funcţionat fostul lagăr nazist din Polonia, au criticat pe Twitter scenele din serial, reproșând lipsa de acurateţe şi implicaţiile riscante, scrie Mediafax.

„La Auschwitz a fost multă suferinţă şi durere, prezentate în mărturiile supravieţuitorilor. Inventarea unui joc de şah nu numai că este o prostie periculoasă şi o caricatură. De asemenea, îi invită pe cei din viitor să nege ce s-a întâmplat. Cinstim victimele păstrând acurateţea faptelor”, au scris reprezentanţii muzeului.

Memorialul a criticat și platforma care distribuie acest serial, Amazon, pentru tipurile de cărți pe care le oferă utilizatorilor, volume pe care cei de la Auschwitz le-au descris drept "propagandă nazistă antisemită odioasă și virulentă".

Creatorul şi producătorul executiv al seriei „Hunters”, David Weil, a răspuns la scurt timp: „Chiar dacă «Hunters» este o poveste dramatică în care apar, în cea mai mare parte, personaje fictive, ea este inspirată de evenimente reale. Dar nu este un documentar. Şi nici nu şi-a propus să fie”.

Creatorul seriei a explicat şi faptul că scena de şah a fost concepută tocmai „pentru a contracara în forţă variantele revizioniste şi minimalizarea faptelor naziste, arătând în cel mai exagerat mod- cinstit la nivelul reprezentării- sadismul şi violenţa pe care au dezlănţuit-o naziştii asupra evreilor şi altor victime”.

Cineastul susţine că „reprezentările simbolice” ale Holocaustului permit publicului ”să înţeleagă mai bine trauma Shoah-ului şi oferă sensuri care au legătură cu prezentul imediat”.

„Le sunt veşnic recunoscător celor de la Memorialul Auschwitz pentru activitatea lor esenţială pentru păstrarea vie a amintirii victimelor şi a supravieţuitorilor, cum a fost şi bunica mea Sara Weil", a declarat Weil. „Cred că suntem în cea mai mare măsură de aceeaşi parte şi avem în vedere aceleaşi scopuri. Sper să putem continua discuţia privind atingerea acestor scopuri”, a mai subliniat cineastul.

Citește și
Cleopatra Stratan, imbracata intr-o rochie albă
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Zarug a răspuns întrebării „De spui mereu fă”. Iată care este explicația dată de concurentul de la Asia Express 2021
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Mai multe articole
Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri