Noul tip de penumonie din China - Liderii avertizează oficialii să nu muşamalizeze problema. Coronavirusul a infectat aproximativ 300 de persoane

Liderii chinezi au avertizat oficialii să nu muşamalizeze problema privind transmiterea noului coronavirus care a infectat până acum aproximativ 300 de persoane.

Oricine ascunde noi cazuri va fi „ţintuit la stâlpul ruşinii pe vecie”, a transmis organismul politic responsabil cu legea şi ordinea, informează BBC.

Avertismentul a venit după ce presa de stat a spus că 6 oameni au murit până acum din cauza virusului, care cauzează un tip de pneumonie.

A fost confirmat că virusul este transmisibil.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii are în vedere declararea, miercuri, a unei urgenţe în domeniul sănătăţii publice la nivel internaţional. Dacă va fi făcută, aceasta va fi văzută ca un apel de urgenţă pentru un răspuns internaţional. OMS a sfătuit oamenii să nu intre în contact cu animalele şi să evite contactul cu persoanele care prezintă simptome de gripă.

Semnele de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie.

Comisia Naţională de Sănătate din China a confirmat luni că virusul poate fi transmis de la om la om. A fost comunicat faptul că doi oameni din provincia Guangdong au fost infectaţi astfel.

Într-un comunicat de presă, Comisia Municipală de Sănătate din Wuhan a spus că cel puţin 15 angajaţi din sectorul medical au fost infectaţi cu acest virus, iar unul dintre ei este în stare critică. Este foarte posibil ca ei să fi fost infectaţi când au tratat pacienţii bolnavi. Toţi sunt izolaţi şi sub tratament.

În total au fost înregistrate 291 de cazuri în oraşele mari ale Chinei, inclusiv Beijing şi Shanghai. Cei mai mulţi pacienţi au fost înregistraţi în Wuhan, oraşul cu 11 milioane de locuitori unde a izbucnit epidemia.

Boala a fost identificată prima dată aici pe 12 decembrie. Unii dintre pacienţi au fost angajaţi la o piaţă din oraş, unde, potrivit presei, pe lângă peşte şi fructe de mare, sunt vândute păsări vii, iepuri şi şerpi, astfel că există o probabilitate ca virusul să fi fost transmis oamenilor de la unele dintre acestea.

Au fost înregistrate câteva cazuri şi în afara Chinei: două în Tailanda, unul în Japonia şi un altul în Coreea de Sud. Cei infectaţi se întoseseră recent din Wuhan.

Autorităţi din mai multe ţări, între care Australia, Singapore, Hong Kong, Taiwan şi Japonia, au intensificat măsurile de verificare a pasagerilor care vin din Wuhan. Autorităţile americane au anunţat săptămâna trecută măsuri similare pe aeroporturile din San Francisco, Los Angeles şi New York.

În Australia, un bărbat care călătorise în Wuhan a fost plasat în izolare şi este supus investigaţiilor medicale. Cei mai mulţi turişti din Australia vin din China - peste 1 milion de oameni anual.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

Autorităţile se tem că virusul s-ar putea extinde şi mai mult, având în vedere că milioane de oameni din China se pregătesc să călătorească în acest final de săptămână, când este sărbătorit Anul Nou chinezesc. Astfel, nu va putea fi monitorizată răspândirea bolii. În plus, experţii sunt de părere că pot exista deja multe cazuri nedetectate.

Un raport al unui centru de analiză de la Imperial College London sugerează că ar putea exista peste 1.700 de cazuri de infectare. Decanul Facultăţii de Medicină de la Universitatea din Hong Kong, Gabriel Leung, spune că ar fi în jur de 1.300 de cazuri.

Tipul de pneumonie depistat recent în oraşul chinez Wuhan este provocat de un virus din aceeaşi familie de virusuri ca cel care stă la baza sindromului respirator acut sever (SARS), potrivit cercetătorilor din China.

Virusul 2019-nCoV nu a mai fost identificat până acum la om. Cercetătorii cred că provine de la animalele infectate şi de la fructele de mare prin piaţa din Wuhan.

Sindromul respirator acut sever este o formă gravă de pneumonie, boală respiratorie contagioasă şi potenţial fatală. SARS a apărut pentru prima dată în China, în noiembrie 2002, şi virusul a fost identificat în februarie 2003. Peste 8.000 de oameni au fost infectaţi şi 774 au murit în epidemia care a cuprins 37 de ţări în 2002 - 2003.

Iniţial, China a ascuns informaţii cu privire la epidemie. Mai târziu, a raportat un număr mai mic de oameni infectaţi, a minimizat riscurile şi nu a reuşit să ofere informaţii despre care experţii spun că ar fi salvat vieţi.

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut recent să fie depuse toate eforturile pentru controlarea epidemiei, inclusiv să fie oferite informaţii şi luate măsuri pentru „a orienta opinia publică”.

Comisia centrală de afaceri politice şi juridice a Partidului Comunist a transmis marţi că ţara a învăţat o „lecţie dureroasă” din epidemia SARS şi a făcut apel la cetăţeni să se menţină informaţi.

Minciuna, a avertizat Comisia, poate face „dintr-un dezastru natural controlabil un dezastru provocat de om”.

Sursa : news.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri