Antena Căutare

Nu va dati demisia de la locul de munca. Va alegeti cu dosar penal!

Libertate si egalitate in drepturi sunt doar concepte idealiste ale unor tari care se vor a fi democratice. Sclavia, atat de detestata, pare a se fi reinstaurat in Belarus, acolo unde angajatii de la stat nu pot parasi locul de munca. Cei care se incumeta sa faca acest lucru se pot alege cu dosare penale. Cauza acestor masuri radicale o constituie valul de concedieri si plecari "pentru un trai mai bun" in strainatate.

"Pregatiti decretul: pana la incheierea modernizarii intreprinderilor interzicem orice concedieri de la locurile de munca. Angajatul nu poate pleca fara acordul sefului" - a declarat presedintele Aleksander Lukasenko, vizitand recent fabrica de stat Borisevdrev din Borisev, care produce articole din lemn, informeaza antena3.

De cei care vor incalca dispozitia, se va ocupa MAI. Vor fi trimisi la munci fortate (ceea ce inseamna ingradirea partiala a libertatii), iar dupa ispasirea pedepsei vor fi obligati sa se intoarca la locul vechi de munca. In situatiile conflictuale, singura instanta la care poti face reclamatie este guvernatorul regiunii.

Deocamdata, interdictia se refera numai la intreprinderile de prelucrare a lemnului, dar curand va cuprinde si alte ramuri ale industriei. Si desi proiectul decretului respectiv inca nu a aparut, directivele lui Lukasenko suntr obligatorii incepand din aceasta luna.

Reactii EXTERNE dupa alegerile parlamentare. Cum comenteaza BBC si Associated Press... Hugo Chavez si-a desemnat posibilul succesor. Un fost sofer de autobuz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x