Antena Căutare

Numaratoarea voturilor de la alegerile parlamentare din Moldova s-a incheiat. Partidul Comunist ramane in frunte

Numaratoarea voturilor de la alegerile parlamentare din Moldova s-a incheiat. Partidul Comunist din Moldova a obtinut o majoritate de 39,43 % (42 de mandate), PLDM a obtinut 29,38%(32 de mandate), PD a avut 12,72%(15 mandate), iar PL 9,96% cu 12 mandate.


Cu toate acestea, participarea la vot a fost de peste 59 %, aproape la fel ca la alegerile precedente. Cele doua exit-polluri au prezis o victorie confortabila a partidelor din Alianta pentru Integrare Europeana, care s-au prezentat separat la alegeri. Alianta ar fi dispus chiar de cei 61 de deputati necesari pentru alegerea preşedintelui.

Comuniştii au refuzat sa faca orice comentariu pana la anuntarea rezultatelor oficiale. Rezultatele partiale anuntate in timpul noptii le-au acordat comuniştilor suficiente mandate pentru a bloca alegerea unui preşedinte pro-occidental. Ei ar putea, chiar, sa-si impuna propriul candidat la functia suprema, daca ar ajunge la un acord cu democratii lui Marian Lupu, care a parasit anul trecut partidul comunist.

Sustinatorii partidelor pro-occidentale au sperat intr-o rasturnare a situatiei, datorita voturilor exprimate in strainatate.

Pakistan: Un avion-cargo s-a prabusit langa un cartier de locuinte. Opt morti si cel putin 7 raniti... WikiLeaks: 11 septembrie al diplomatiei mondiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x