Antena Căutare

Numarul de malluri noi in Europa, la cel mai mic nivel din 2005

In prima jumatate a anului 2010, volu­mele de investitii europene de retail s-au ridicat la 16,5 mld. euro - reprezentand o cres­tere de 80% fata de anul anterior. Cota care revine segmentului de retail din to­talul investitiilor in proprietati comer­ciale a continuat si ea sa creasca, confirmand popularitatea ascendenta a acestei clase de active. In special Marea Britanie, Fran­ta si Germania au inregistrat o crestere puter­nica in activitate.

Totusi, numarul de centre comerciale noi deschise in Europa a scazut la cel mai mic nivel din 2005, se arata in ultimul ra­port de profil publicat de catre Cush­man&Wake­field (Cushman). Suprafata construita totala a centrelor comerciale introduse pe piata in prima jumatate a anului 2010 s-a ridicat la doar 2,1 milioane mp, iar numarul de centre comerciale (64) a inregistrat o scadere cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului 2009, cand au fost inaugurate 120 de centre.

Totodata, raportul Cushman arata ca pana la sfar­­situl acestui an sunt preconizate sa se mai deschida spatii comerciale cu suprafata construita totala de 3,8 milioane mp, reprezentand o scadere de 17% fata de 2009. Iar vestile pe acelasi ton nu se opresc aici.

Anul 2011 va cunoaste o scadere si mai mare a gradului de finalizare, la apro­xi­mativ 5,2 milioane mp.

Tot articolul, in Financiarul

Primarul Moscovei, demis dupa 18 ani in functie... Franta: Controversata lege a imigratiei, pe masa Adunarii Nationale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x