Antena Căutare

Numărul deceselor provocate de Ebola anul acesta în Congo a depăşit 2.000

Numărul deceselor provocate de ebola anul acesta în Republica Congo a depăşit 2.000, potrivit unui anunţ făcut vineri de autorităţi şi citat de Reuters.

Numărul deceselor provocate de ebola anul acesta în Republica Congo a depăşit 2.000, potrivit unui anunţ făcut vineri de autorităţi şi citat de Reuters.

Aceasta este a doua cea mai mare epidemie provocată de virus în această ţară. Echipa guvernamentală care urmăreşte evoluţia ei a transmis că numărul cazurilor confirmate şi a celor probabile a depăşit 3.000.

În ciuda dezvoltării unui vaccin şi a unui tratament eficiente, medicii au făcut eforturi să controleze boala în zone izolate şi afectate de conflicte din estul ţării pentru că oamenii sunt reticenţi.

„Ca tratamentele să aibă efect, oamenii trebuie să aibă încredere în ele şi în echipa medicală care le administrează. Asta va lua timp, resurse şi multă muncă”, a transmis Federaţia Internaţională a Crucii Roşii într-un comunicat.

Aceasta este a zecea epidemie de ebola în Congo, dar prima în provinciile Kivu şi Ituri din nord, unde violenţe au loc de decenii.

Datele Guvernului arată că decesele provocate de Ebola au ajuns la 2.006, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri, la 3.004.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis săptămâna trecută că este îngrijorătoare extinderea geografică a bolii.

Uganda, tară vecină, a anunţat vineri că o tânără care a fost testată pozitiv cu ebola după ce a trecut graniţa, acesta fiind al patrulea caz înregistrat din luna iunie, va fi trimisă în Congo pentru tratament.

Doar epidemia de ebola din 2013-2016 din Africa de Vest a fost mai mortală decât cea curentă. Peste 11.300 de oameni au murit dintre cei 28.000 infectaţi.

Sursa : news.ro

Asistenta personală a lui Trump a demisionat după ce a oferit reporterilor detalii indiscrete despre preşedinte... Decizia lui Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic, atacată în justiţie. Audieri vor avea loc săptămân...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x