Antena Căutare

O aplicatie pentru telefonul mobil face Romania de ras. Vezi de ce!

O aplicatie pentru telefonul mobil, care monitorizeaza spaga pe tot globul, ne face de ras. Pe harta mitei, Romania pare a fi buricul pamantului, cu cele mai multe acte de coruptie raportate. Aplicatia inventata de un lituanian a facut inconjurul lumii si incearca sa-i convinga pe oameni sa semnaleze cat si unde au dat spaga.

Pe harta mondiala a spagii, Romania este cel mai fierbinte punct. O bulina mare si rosie arata ca, de la noi, au plecat cele mai multe reclamatii pentru acte de coruptie.

Peste o suta de romani au aratat exact unde si cat au dat spaga. Cu un simplu click, aflam ca un bucurestean a dat 15 euro mita pentru a face o ecografie.

La alta clinica din Bucuresti, un roman se plange ca a dat spaga 400 de euro pentru a-si opera tatal.

Inventatorul aplicatiei, un lituanian, a avut o experienta asemanatoare. Dupa ce a dat sute de euro la un spital pentru o operatie, tanarul s-a hotarat sa spuna lumii intregi ce i s-a intamplat.

Pana sa devina o aplicatie de mobil, bribespot.com, in traducere, "punctul spagii", a strans zeci de mii de vizitatori pe internet. Usor-usor, tot mai multi oameni au inceput sa recunoasca unde, cat si pentru ce au dat mita. Creatorul spera ca, in viitor, aplicatia lui sa devina o baza de date pentru politistii din toata lumea.

Pericolul cel mai mare al aplicatiei este neseriozitatea utilizatorilor. De exemplu, un roman a spus ca a dat 150 de euro mita pentru ca Emil Boc sa plece de la Guvern.

Foto: Intactimages / EPA

Documentar DW: Catedrala Mantuirii vs. Inchiderea spitalelor si scolilor... Cutremur de 6,4 grade in Japonia: 7 raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x