Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Românii plecați la muncă în Italia protestează din cauza salariului prea mic: "E prea puțin"

Dida Socarici este originară din București, are 59 de ani și din 2009 lucrează ca asistentă medicală la clinica Sant’Anna din Cagliari, pe insula Sardinia.

Românii plecați la muncă în străinătate sunt nemulțumiți de salariile mici pe care le primesc în comparație cu munca depusă: "Plătesc chirie, trimit în România, plus celelalte cheltuieli și nu-mi ajung banii pe care îi câștig acum. Trebuie să găsească modalitatea și resursele pentru a ne mări"

Dida Socarici este originară din București, are 59 de ani și din 2009 lucrează ca asistentă medicală la clinica Sant’Anna din Cagliari, pe insula Sardinia.

Joi, 9 mai, se afla împreună cu ceilalți colegi la protestul organizat în piața mare a orașului unde cerea Consiliului regional printre altele și mărirea salariului de sector. „Plătesc chirie, trimit în România, plus celelalte cheltuieli, nu-mi ajung cei 1500 de euro pe care îi primesc acum ca salariu”, a declarat Dida reporterului italian de la castedduonline.it care i-a luat un mic interviu în timpul manifestației.

Femeia lucrează ca asistentă medicală de la vârsta de 19 ani, iar de 10 ani lucrează în Italia, la secția de Geriatrie, unde îngrijește bătrâni internați în clinică.
În ciuda faptului că muncește foarte mult, femeia primește doar 1500 de euro pe lună, bani pe care trebuie să îi împartă între traiul ei și bani trimiși în țară: "Lucrez în trei schimburi, dimineața, după-amiaza și noaptea, cu două libere săptămânale. Câștig 1500 de euro pe lună, dar este puțin fiindcă trebuie să plătesc 300 doar pentru chirie. Locuiesc împreună cu alte persoane, nu-mi permit singură apartamenul meu, e prea scump și când pot trimit bani și rudelor mele care trăiesc în București pentru a le ajuta. De două ori pe an merg să le văd, rămân în țară două, trei săptămâni, dar fac un efort financiar ca să-mi permit aceste vacanțe”, explică Dida Socarici, potrivit rotilianul.com.

Dida este un angajat de încredere și consideră că salariul pe care îl câștigă e prea mic: „Lucrez la secția Geriatrie, nu este o muncă deloc ușoară. Dar îi îngrijesc pe bătrâni ca și cum ar fi părinții mei, de aceea fac un apel la instituțiile statului: trebuie să găsească modalitatea și resursele pentru a ne mări", spune femeia, potrivit rotilianul.com

Recomandari