Antena Căutare

O avalansa masiva blocheaza sute de turisti britanici in Elvetia

Sute de britanici aflati in vacanta au fost izolati inca de joi seara intr-o statiune de ski din Zermatt, Elvetia, din cauza unei avalanse masive, conform Daily Mail.

O ploaie de ninsoare si gheata a blocat toate drumurile si caile ferate din satul elvetian, foarte popular in randul turistilor britanici.

"Totul este complet blocat", a spus un purtator de cuvant al birolui de turism din localitate.

Zapada a blocat sina de tren si drumurile care duc catre populara statiune, in timp ce vremea rea nu permite nici ca elicopterele sa decoleze, a mai spus acesta.

Belinda Hadden, o britanica de 53 de ani, spune ca impreuna cu grupul sau de prieteni a fost obligata sa renunte la zborul catre Londra din cauza caderilor de zapada de aproape un metru.

"Nu am stiut nimic pana cand am ajuns la gara si mi s-a spus ca nu exista nici o sansa sa plec. Sunt si locuri mai rele in care poti sa ramai blocat, dar ma ingrijoreaza faptul ca suntem cu adevarat izolati aici. Nu a mai cazut atat de multa zapada din anul 1999. A nins aproape un metru numai in aceasta zi", a mai spus aceasta.

Statiunea Zermatt, aflata la 1,620 de metri altitudine, a devenit celebra in 1865 cand aplinistul Edward Whymper a folosit-o punct de plecare pentru a ajunge pe Matterhorn.

Foto: dailymail.co.uk

Alegerile prezidentiale din Franta pun in pericol situatia romilor romani de acolo... FOTO! Etna a erupt in forta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x