O boala misterioasa ucide albinele in SUA

Albinele din SUA par atinse de o boala misterioasa care le face sa se comporte haotic si, in final, sa moara. De vina sunt niste paraziti care se dezvolta chiar in interiorul albinelor. Pentru specialisti, e o situatie cu totul noua.

Primele cazuri au aparut in stupii unui apicultor din statul Washington. Totul a inceput ca din senin. Omul a observat ca albinele lui, importate din Europa, parca erau posedate.

"Unele erau pe jos, abia se tarau. Am gasit si altele care se miscau haotic, pe jos, dar nu puteau sa zboare. Erau foarte dezorientate", a declarat un apicultor.

Apoi mureau, fara ca apicultorul sa inteleaga ce s-a intamplat. A luat cateva dintre albinele moarte si le-a trimis unui laborator. Asa a aflat ca vietatile fusesera ucise de muste-parazit care le folosisera pentru a-si depune ouale. Apoi, ca in filmele de groaza, in interiorul albinelor incepeau sa se formeze larvele de musca. Iar oaspetele e, de cele mai multe ori, mortal pentru gazda, nu inainte de a-i afecta functiile vitale, inclusiv orientarea si zborul. Acum, apicultorii americani se tem ca ar putea izbunci o molima.

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri