Antena Căutare

O carte imprumutata de la biblioteca, returnata dupa 221 de ani

O carte pe care primul presedinte al SUA, George Washington, a imprumutat-o de la New York Society Library a fost "returnata" dupa 221 de ani, fiind de fapt inlocuita cu un alt exemplar de personalul din casa acestuia din Virginia, potrivit Reuters.

George Washington a imprumutat volumul "The Law of Nations", de Emer de Vattel, de la New York Society Library, pe cand biblioteca se afla in aceeasi cladire cu guvernul federal din Manhattan. Volumul a fost scos din biblioteca, potrivit inregistrarilor institutiei, pe 5 octombrie 1789.

Taxa acumulata pentru intarzierea returului ar fi fost de 300.000 de dolari, insa nu a fost platita.

Disparitia cartii a iesit la iveala cand biblioteca si-a refacut inregistrarile din perioada 1789 - 1792, in care este consemnata istoria imprumuturilor facute de personalitati precum George Washington, John Adams, John Jay, Aaron Burr, Alexander Hamilton, George Clinton si altii.

Insa disparitia volumului imprumutat de Washington nu a fost facuta publica pana de curand, cand a fost semnalata intr-un articol din New York Daily News.

Foto: www.posterous.com

SUA au aprobat cea mai vasta reforma financiara din ultimii 80 de ani... SUA isi limiteaza contributia la FMI: Nu ne putem permite sa salvam financiar tari iresponsabile, sustine un senator am...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x