Antena Căutare

O companie chineza vrea sa investeasca 300 de miliarde de dolari in Europa

In timp ce alte state au adevarate probleme in sectorul financiar, China este dispusa sa investeasca 300 de miliarde de dolari in oportunitati de afaceri, chiar daca anul viitor se asteapta sa fie greu pentru europeni.



„Piata interna europeanã nu-si revine foarte repede, asa ca, probabil, economia este sustinuta de cererea externa. Asta nu inseamna ca nu suntem dornici sã investim in Europa. Cautam oportunitati in regiune", a adaugat Jiwei.

Oficialul a completat ca anumite cadre institutionale din Europa ofera posibilitati mai atractive decat alte state. "De exemplu, in probleme de infrastructura, modelul de parteneriat public-privat din Europa este mult mai bun decat cel din SUA", a afirmat el.

Grupul chinez a fost creat in 2007 pentru a investi rezervele valutare ale Chinei in active cu randament ridicate. Fondul a avut un randament de 12% in 2009, fata de o pierdere de 2% in 2008.

Rezervele valutare al Chinei au crescut cu aproape 200 de miliarde de dolari si au atins un nou nivel record, de 3.050 de miliarde de dolari.

Citeste si Antena3

Foto: 2space.net

Berlusconi, ca un dictator... Proprietarii Full Tilt Poker, PokerStars si Absolute Poker, acuzati de frauda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x