Antena Căutare

O expoziţie cu 75 de portrete ale unor supravieţuitori ai Holocaustului va fi vernisată de Angela Merkel la Essen

O expoziţie care prezintă portrete în format mare ale 75 de supravieţuitori ai Holocaustului va fi deschisă oficial, marţi, de cancelarul Germaniei Angela Merkel, în vestul Germaniei, la Essen.

Numită "Survivors: Faces of Life after the Holocaust" (Supravieţuitori: Feţele Vieţii după Holocaust), expoziţia cuprinde fotografii realizate de renumitul artist Martin Schoeller. Publicul va putea vizita expoziţia începând de miercuri, scrie Dpa.

Una dintre persoanele fotografiate, Naftali Furst, este aşteptată să participe marţi la deschidere, a spus Kai Diekmann, preşedintele Centrului Mondial de Comemorare a Victimelor Holocaustului "Yad Vashem" din Germania.

Inspiraţia pentru proiect o constituie cea de-a 75-a aniversare de la eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz de către soldaţii Armatei Roşii, pe 27 ianuarie 1945. Naziştii şi colaboratorii lor au ucis aproape 6 milioane de evrei în timpul Holocaustului.

Proiectul, iniţiat de Prietenii Germani ai Yad Vashem, cuprinde expoziţia de fotografie însoţită de un film şi de un album în limba engleză cu cele 75 de portrete. Odată închisă expoziţia de la Essen, ea va fi prezentată şi în alte oraşe, printre acestea Toronto şi Maastricht.

Sursa : news.ro

Raportul preliminar arată faptul că Iranul a tras două focuri de armă în direcția avionului prăbușit... Trei rachete au căzut în Zona Verde din Bagdad, în apropiere de Ambasada SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x