Antena Căutare

O femeie a rămas șocată după ce a aflat că iritația pe care o avea sub ochiul stâng s-a transformat în cancer de piele. Cauza ar fi radiațiile solare

Gibson Miller, o profesoară în vârstă de 24 de ani, din New York,  a observat o pată roz deschis sub ochiul stâng atunci când s-a trezit într-o dimineață din august 2018. Aceasta nu i-a dat importanță câteva luni bune, crezând că este o simplă iritație. Abia după ce a văzut că pata nu dispare s-a hotărât să mearga la un medic dermatolog. 

Gibson Miller, o profesoară în vârstă de 24 de ani, din New York, a observat o pată roz deschis sub ochiul stâng atunci când s-a trezit într-o dimineață din august 2018. Aceasta nu i-a dat importanță câteva luni bune, crezând că este o simplă iritație. Abia după ce a văzut că pata nu dispare s-a hotărât să mearga la un medic dermatolog, în aprilie 2019.

Medicul i-a recomandat să facă o biopsie. În decurs de o săptămână, a fost diagnosticată cu carcinom bazocelular (BCC), cea mai frecventă formă de cancer de piele care ar necesita două intervenții chirurgicale: una pentru înlăturarea cancerului și alta pentru reconstruirea țesutului din jurul ochiului. Această formă de cancer apare în celula bazală, un tip de celule care produc celule noi de piele pe măsură ce celulele vechi mor.

Cel mai adesea începe pe cap sau pe gât și apare ca o umflătură translucidă, roz deschis sau roșie pe piele. BCC este greu de localizat și aproape niciodată nu se răspândește în comparație cu melanomul, cea mai mortală formă de cancer de piele.

Actorul australian Hugh Jackman a avut cel puțin șase proceduri pentru a elimina BCC din nas după ce a fost diagnosticat pentru prima dată în 2013.

Doctorul i-a spus lui Miller că una din cauze este expunerea la radiațiile solare. Miller a început să joace tenis la nouă ani și s-a alăturat atât echipei sale de liceu, cât și a colegiului, așa că a fost „constant afară”.

Nu a purtat niciodată viziere și foarte rar a purtat pălării sau ochelari de soare. A folosit protecție solară, dar nu în mod regulat.

„Nu mi-au plăcut niciodată ochelarii de soare. Aveam o pereche în geantă, dar m-au incomodat de multe ori așa că nu i-am folosit niciodată”, a spus Miller pentru DailyMail.com. „Protecția solară a rămas întotdeauna în geantă, dar nu am folosit-o periodic”, a adăugat aceasta.

Miller a spus că a avut pata roz cu mult înainte să o observe. „M-am întors să mă uit la imagini după ce am fost diagnosticată și am văzut că pata exista cu trei ani înainte să o sesizez”, a spus ea. „Nimeni altcineva nu a făcut-o pentru că era mică și perlată.”

A doua zi, după aflarea rezultatului, a avut o intervenție chirurgicală reconstructivă făcută de doctorul James Chelnis, un chirurg oculoplastic la New York Eye and Ear Infirmary din Muntele Sinai.

El spune că pacienții fac cancer de piele în jurul ochilor, fie pentru că uită să folosească protecție solară, fie pentru că nu au folosit sficientă.

"Motivul pentru care vedem o rată mai mare de cancer de piele în jurul ochiului este din cauză că este foarte dificil să-l protejezi", a declarat dr. Chelnis pentru DailyMail.com.

„Nu îl acoperim cu îmbrăcăminte și adesea uităm de protecția solară. Deci, obținem o expunere constantă, care este o rețetă pentru o problemă”.

El recomandă alegerea protecției solare care să conțină ingredientul oxid de zinc și titan - cunoscut pentru oferirea unei protecții puternice împotriva razelor UV.

”Nu este niciodată prea curând să începeți să vă protejați pielea”.

Cicatricea lui Miller a început să se vindece și ea a spus că experiența a făcut-o mult mai vigilentă cu privire la protejarea pielii sale. Poartă ochelari de soare sau o pălărie atunci când iese în aer liber și aplică protecție solară pe față, urechi și pe orice alte părți ale corpului care sunt expuse.

O femeie a rămas șocată după ce a aflat că iritația pe care o avea sub ochiul stâng s-a transformat în cancer de piele. Cauza ar fi radiațiile solare

„Oamenii spun: „Protecția solară miroase urât” sau „Nu vreau să fiu văzută purtând-o”, dar protecția solară este sexy și responsabilă”, a spus Miller.

Peste patru milioane de cazuri de carcinom bazocelular sunt diagnosticate în fiecare an în SUA, potrivit Skin Cancer Foundation. Este cea mai frecventă formă a tuturor cazurilor de cancer, dar cauzează doar aproximativ 2.000 de decese americane în fiecare an. Cu toate acestea, American Cancer Society estimează că peste 7.200 vor muri de melanom în 2019.

Sursă: dailymail

Shin Ok-ju, liderul unui cult din Coreea de Sud, condamnată la şase ani de închisoare... Donald Trump trimite reprezentantul SUA pentru situaţii cu ostatici în Suedia pentru a monitoriza procesul lui ASAP Rock...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x