Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Își duceau mama acasă, pentru înmormântare. În ambulanță, „moarta” a început să se miște. Ce s-a întâmplat când au ajuns, din nou, la spital întrece orice imaginație!

A ajuns la spital, în stare gravă. Câteva ore mai târziu, medicii au constatat decesul. Primul. După ce au eliberat actele necesare, cadavrul femeii a fost urcat într-o ambulanță, să fie transportat în localitatea de unde venea. Pe drum, familia a rămas fără cuvinte: „moarta” a început să se miște! Șoferul a oprit la primul spital unde, medicii au confirmat primul deces, dar l-au adăugat și pe al doilea!

A ajuns la spital, în stare gravă. Câteva ore mai târziu, medicii au constatat decesul. Primul. După ce au eliberat actele necesare, cadavrul femeii a fost urcat într-o ambulanță, să fie transportat în localitatea de unde venea. Pe drum, familia a rămas fără cuvinte: „moarta” a început să se miște! Șoferul a oprit la primul spital unde, medicii au confirmat primul deces, dar l-au adăugat și pe al doilea! „Este primul caz din țară! Doar 38 de alte cazuri asemănătoare au mai fost înregistrate în istorie.”

O femeie de 45 de ani din India a murit de două ori, la două spitale diferite. Nu, nu e o greșeală! Medicii au confirmat ambele decese, la distanță de câteva ore, și au explicat cum a fost posibil ca pacienta să se trezească din moarte.

Familia a adus-o la spital în stare gravă. O afecțiune pulmonară o împiedica să respire. Medicii nu au putut să o stabilizeze. La câteva ore după internare, femeia a fost declarată decedată. Rudele îndurerate au fost nevoite să aștepte câteva ore în Spitalul de Stat din Chandigar, până o ambulanță a venit să îi transporte în satul în care locuiau.

Pe drum, s-a petrecut inimaginabilul. Întinsă pe targă, acoperită cu un cearceaf, femeia declarată decedată a început să se miște. Îngroziți, ambulanțierii au oprit la cel mai apropiat spital.

Medicii de la Spitalul de Universitar de Urgență Chandigarh au încercat să o resusciteze timp de două ore, fără succes. A fost declarată moartă, din nou.

Autoritățile din India nu au găsit nicio eroare medicală în acest caz, ambele decese fiind considerate valide.

„În termeni medicali, se numește Fenomenul Lazăr. În toată lumea, doar 38 de cazuri au fost înregistrate vreodată”, a explicat medicul Dasari Harish, șeful secției de Medicină Legală a spitalului.

Acesta a mai precizat că, cel mai posibil, medicamentele administrate în timpul manevrelor de resuscitare pot reporni inima pacienților, chisr și după pronunțarea decesului.