Antena Căutare

O femeie musulmana a devenit prima persoana care a refuzat scanarea completa corporala

O femeie musulmana a devenit ieri prima persoana din lume care a refuzat sa fie scanata complet corporal, pe aeroportul din Manchester, acolo unde autoritatile britanice au instalat un astfel de scanner, dupa cel de pe aeroportul Heathrow din Londra.

Femeia trebuie sa se imbarce spre Islamabad, intr-o cursa care apartinea companiei Pakistan International Airlines. Femeia a fost avertizata inainte ca nu va fi lasata sa treaca daca nu va fi controlata, iar aceasta a preferat sa renunte la cursa.

Femeia musulmana a precizat ca a refuzat din motive religioase si medicale sa fie scanata. O alta calatoare, tot de origine musulmana, care o insotea pe prima, a parasit si ea aeroportul dupa ce a vazut ca a fost selectata pentru scanarea corporala.

Peste 15.000 de persoane au fost scanate corporal in ultimele doua luni pe aeroportul din Manchester de catre aparatul denumit Rapiscan.

Decizia autoritatilor britanice de a instala astfel de scanere care pot vedea perfect organismul uman in forma sa naturala este intens criticata de asociatii ale libertatilor umane, care vad un amestec exagerat asupra individualitatii si intimitatii. Autoritatile au precizat insa ca imaginile din scanere se sterg automat dupa ce operatorul de serviciu constata ca totul este in regula la control.

Alerta de tsunami in Chile, dupa doua noi cutremure... Cea mai importanta retea mondiala de hackeri, neutralizata de Garda Civila spaniola si FBI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x