Antena Căutare

O gravida din Afganistan, biciuita si apoi impuscata in cap de talibani pentru un presupus adulter

Talibanii din Afganistan au biciuit si apoi au executat o femeie insarcinata, pentru un presupus adulter, a anuntat politia locala, citata de AFP. Bibi Sanubar a fost impuscata de trei ori in cap, intr-o executie publica

Sanubar (35 de ani) a fost tinuta in captivitate timp de trei zile inainte sa fie executata in public duminica. Autorul executiei a fost Mohammad Yousuf, un comandant taliban local din districtul Qadis, in provincia vestica Badghis.

Potrivit informatiilor, talibanii au acuzat-o pe Sanubar ca a avut "o relatie ilegala" de pe urma careia a ramas insarcinata. Ea a primit mai intai 200 de lovituri de bici, inainte de a fi impuscata in cap de trei ori.

"A fost impuscata in cap in public desi era insarcinata", a declarat adjunctul sefului provinciei din regiunea Badghis, Ghulam Mohammad Sayeedi. Corpul femeii a fost abandonat ulterior intr-o zona controlata de fortele guvernamentale.

Barbatul cu care femeia ar fi avut o relatie nu a fost pedepsit.

Liderul Consiliului provincial din Badghis, Mohammad Nasir Nazaari, a confirmat executia si a spus ca districtul Qadis se afla in intregime sub controlul talibanilor. Mai multe organizatii pentru apararea drepturilor omului au condamnat executia.

AFP precizeaza ca executia femeii reaminteste de perioada in care talibanii au condus Afganistanul, intre 1996 si 2001, cand acestia au recurs la executii publice, lapidari si lovituri de bici pentru cei gasiti vinovati de adulter. Talibanii obisnuiau si sa taie mainile si picioarele celor acuzati de jafuri.

Dupa inlaturarea lor de la putere, in 2001, talibanii au executat numeroase persoane banuite ca sunt spioni pentru fortele occidentale.

Foto: patdollard.com

Bulgarii isi fac drumuri din cristale Swarovski... Grupul Ilascu acuza Rusia ca incurajeaza "fortele criminale" din Transnistria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x