Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Burlacul

"Cei prezenți lângă sicriu fac LIVE pentru cei dragi, de acasă!" O înmormântare la fiecare 15 minute în Spania. Cimitirele s-au umplut până la refuz

Drama italienilor pare trasă la indigo și în Spania, acolo unde numărul morților de coronavirus crește zilnic cu sutele. Cimitirele din jurul Madridului sunt pline până la refuz de sicriele celor decedați de Covid-19. Dricurile fac coadă la poartă, iar oamenii dragi veniți să-și ia rămas bun de la părinți, frați sau bunici fac LIVE celor de acasă. La fiecare 15 minute are loc câte o înmormântare, la care participă un preot și un singur membru al familiei.

Morți de coronavirus în Spania

În Cimitirul Almudena din Madrid, cel mai mare din Spania, sute de coșciuge sunt aduse zilnic. Slujba de pomenire, care nu durează mai mult de cinci minute, are loc lângă dric, căci sicriul merge direct în incinerator. Nimeni din afară nu are voie să-l atingă.

"Cei prezenți lângă sicriu fac LIVE pentru cei dragi, de acasă!" O înmormântare la fiecare 15 minute în Spania. Cimitirele s-au umplut până la refuz

Foto: Hepta

Autoritățile spaniole au decis, pentru a limita răspândirea coronavirusului, să interzică participarea a mai mult de o persoană la înmormântare, deși inițial erau permise cinci.

După patru zile de scăderi, Spania este din nou în lacrimi! Numărul morților de Covid-19 a crescut din nou în ultimele ore

De săptămâni întregi, spaniolii își îngroapă morții. Peste 13.000 la număr

“Începem să vedem luminiţa de la capătul tunelului”, spunea premierul Pedro Sanchez. După patru zile consecutive, în care s-au înregistrat scăderi la numărul morților, bilanțul pare din nou sumbru. În decurs de 24 de ore au murit peste 740, numărul total ajungând la 13.798 de decese.

“O pot vedea pe fețele lor, acea durere imensă. Oamenii nu doar că și-au pierdut persoanele dragi, dar trebuie și să își ia adio pe fugă și fără alți membri ai familiei alături. Unii dintre ei difuzează live pentru celelalte rude. Nimeni nu își dorește să își ia adio de la persoanele dragi în acest fel”, a mărturisit un pret care oficiază slujbele de înmormântare.

Recomandari