Antena Căutare

O jurnalista japoneza a fost ucisa in Siria. Obama ameninta cu o interventie militara

O jurnalista japoneza si-a pierdut viata in Siria, in timpul unei lupte dintre rebeli si fortele armate loiale presedintelui Bashar Al Assad. Alti doi reporteri arabi si unul turc au fost declarati disparuti, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Moartea jurnalistei japoneze a fost confirmata de catre Ministerul de Externe nipon. Mika Yamamoto avea 45 de ani, iar trupul sau a fost identificat de catre un barbat care o insotea in Siria.

Ea a murit in urma ranilor suferite in timp ce relata dintr-un cartier al orasului Alep, unde se duc lupte intre insurgenti si trupele guvernamentale. Cel mai probabil, femeia a fost ranita de un proiectil.

Luptele dintre insurgenti si fortele guvernamentale cresc in intensitate in Siria, in special in Alep. Barack Obama a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca, daca se vor disloca sau folosi arme chimice in Siria, nu exclude o interventie militara a SUA in aceasta tara.

"Pana acum, nu am dat niciun ordin pentru o interventie militara, dar daca vom incepe sa vedem arme chimice mutate sau folosite, acest lucru imi va schimba modul de gandire", a declarat Obama.

UPDATE! Atentat cu masina-capcana in Turcia. Bilantul a ajuns la opt morti si 60 de raniti... Marsuri de sustinere pentru Julian Assange in Ecuador si New York...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x